Ministar odbrane Aleksandar Vulin smatra da pokrenuta afera neće ugroziti odnose sa Moskvom. U intervjuu Radio Beogradu on ističe da deli uverenje predsednika Vučića da za poslednju aferu nisu znali ni predsednik Putin, niti ministar Šojgu.

Siguran sam da ovo nije politika Ruske Federacije prema Srbiji i da Rusija Srbiju doživljava kao zemlju koja je bliska, prijateljska i bratska. Mi na isti način mislimo o Ruskoj Federaciji, ruskom narodu, o predsedniku Putinu i ministru Šojguu", kaže ministar Vulin.

PROČITAJTE JOŠ - Otkriveno ko je Srbin na snimku sa ruskim obaveštajcem

Srpski ministar odbrane je dodao da "mi moramo da štitimo svoju zemlju ali moramo i da vodimo računa o tome da ne počinje zivot od danas, ne počinje istorija srpskog i ruskog naroda od danas. Mi smo vekovima bili zajedno i jesmo zajedno. Ne možemo da zaboravimo kada je 2015. godine predsednik Putin na molbu predsednika Vučuća sprečio rezoluciju Velike Britanije po kojoj je srpski narod trebalo da bude prvi genocidni narod u istoriji civilizacije, da budemo označeni kao silovatelji, kao masovne ubice, kao narod koji je počinio genocid. Ne mogu ja da zaboravim, ne samo politiku prema Kosovu i Metohiji gde Rusija vrlo dosledno štiti naš stav i štiti medjunarodno pravo, već da nije bilo ni jedne jedine molbe predsednika Vučića predsedniku Putinu koja nije odmah ispunjena. Ne mogu da zaboravim da nema ni jedne molbe koju sam ja uputio ministru Šojguu, kada je u pitanju vojno-tehnička saradnja, a da ona nije odmah ispunjena".

"Predsednik Vučić i predsednik Putin su lični prijatelji. Ja ministra Šojgua doživljavam kao svog druga. Ne može sve tek tako da nestane zbog ovoga što se desilo. Naravno, mi iz ovoga izvlačimo pouke, beskompromisno čuvamo bezbednost svoje zemlje ne pitajući od koga je ta bezbednost ugrožena. Ali potpuno je nemoguće da predsednik Vučić promeni svoju politiku, on je to rekao, to je njegov stav, njegova volja, njegova politička i lična hrabrost, da ne promeni politiku