Priština ponovo u šoku: Kosovo je u granicama Srbije i u albanskim udžbenicima

Tanjug

četvrtak, 21. 11. 2019. u 16:17

Приштина поново у шоку: Косово је у границама Србије и у албанским уџбеницима

Foto Tanjug / AP Hektor Pustina

Priština je ponovo u šoku, nakon što je bivši albanski premijer, Salji Beriša, objavio da kosovska teritorija nije u granicama Srbije samo na mapi aktuelnog albansko premijera Edi Rame
Priština je ponovo u šoku, nakon što je bivši albanski premijer, Salji Beriša, objavio da kosovska teritorija nije u granicama Srbije samo na mapi aktuelnog albansko premijera Edi Rame, već da je i na mapama u udžbenicima za osmi razred.

Nakon što je premijer Edi Rama objavio video u kojem se, između ostalog, videla mapa na kojoj je kosovska teritorija u granicama Srbije, Beriša je na svom fejsbuku objavio fotografiju knjige "Državljanstvo", namenjenoj učenicima osmih razreda, u kojoj se takođe nalazi mapa na kojoj je kosovska teritorija u granicama Srbije.

Inače, Beriša je mapu koju je objavio Rama nazvao "nacionalnom izdajom".

Video sa "spornom" mapom stajao je na Raminom fejsbuk profilu duže od pet sati, a nakon kritika iz Prištine, video je pruerđen, prenela je prištinska Gazeta Expres.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Saša

21.11.2019. 18:36

@Мр Радомир Шћепановић - Ne podcenjuj šiptare. Zloba i ludilo nisu uvek isto.

Logic

21.11.2019. 17:21

Eto. Dobri udžbenici, a ovde se pojedini bunili što se u nekim delovima Srbije uči iz udžbenika uvezenih iz Albanije

Svatili Arbanasi

21.11.2019. 18:56

da je reč Drač Srpska, kao što je Skadar na Bojani. 1912. su to oteli uz pomoć smrdljivog zapada....dolazi naplaćivanje!