OSOKOLjENI porukama belosvetskih, manjih i većih moćnika, da Srbija treba da prizna tzv. Kosovo, Albanci su najavili da će 28. novembra okupljanjem obeležiti Dan zastave, nacionalni praznik Albanije i tražiti da se Bujanovac, Medveđa i Preševo pripoje lažnoj državi?!

Zapad će, po ko zna koji put, secesionističke namere da podvede pod prava manjina i da čeka reakciju naše zemlje, žmureći na istinu "skrivenu" ispod albanskih zastava, koje će se tog dana zacrveneti i zacrneti usred Srbije. I koje se, s vremena na vreme, zavijore na zvaničnim institucijama Srbije u Preševu i Bujanovcu, iako to zakon izričito zabranjuje.

Pod paravanom prava manjina, na nacionalni albanski praznik šetaće veterani tzv. Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe, poznati i po tome što svake godine manifestacijom "Dani kapetana Lešija", odaju počast ubijenom komandantu terororističke organizacije Rizvanu Ćazimiju. A, teško da će to izazvati kritike poput onih kada se, na primer, srpski generali, povratnici iz Haga, pojave na nekoj javnoj manifestaciji.


Pročitajte i:Haradinaj proglasio Dan zastave Albanije neradnim na KiMIzlišno je pričati o tome šta bi se desilo da srpska trobojka osvane na zvaničnoj instituciji neke od država širom sveta gde je naša dijaspora. Jer, jasno je da aršini odavno nisu isti. Tako su secesionističke namere Albanaca ili crtanje granica u Raškoj oblasti, pravo nacionalnih manjina, a zaštita interesa i teritorijalnog integriteta naše zemlje - "srpska agresija".

U svakom slučaju, Srbija zbog obeležavanja nacionalnog praznika Albanaca, svakako, neće podići belu zastavu. Jer, jedino što u ovom performansu ima makar malo smisla jeste slogan pod kojim se održava - "Dosta više".