Kandidat za premijera takozvanih kosovskih institucija Aljbin Kurti ponudiće vlastima u Podgorici da podrže ideje Prištine u borbi protiv Srbije, a zauzvrat Albanci neće tražiti prekrajanje "granice" Crne Gore i lažne države, saznaje portal "Borba".

Kurti je javno poručio da su odnosi sa Crnom Gorom veoma dobri i da ceni stav Podgorice kad je reč o nezavisnosti Kosova i podršku Crne Gore za integraciju lažne države u međunarodne institucije.

- Kurti vidi u Podgorici jedinog saveznika u borbi protiv Beograda i to naročito nakon odluke Tirane da podrži "mali Šengen". Zato mu treba DPS kao saveznik protiv Srbije. On će Podgorici ponuditi da se ne otvara pitanje korigovanja "granice", a da vlast u Crnoj Gori bude njegov partner - kaže sagovornik portala "Borba".

Indikativno je da se priča o ovom udruživanju aktuelizuje u susret izborima u Srbiji koji su planirani za proleće.

Lider "Samoopredeljenja" je nedavno poručio da veruje u razumevanje Crne Gore po pitanju demarkacije granice sa takozvanim Kosovom.

- Čim preuzmem dužnost premijera želim da se sastanem sa predsednikom Vlade Crne Gore i sa vlastima u Podgorici i da vidim šta se može uraditi - poručio je Kurti.