Palma: Opozicija u Srbiji da se ugleda na opoziciju u Bugarskoj, da se takmiči programom i idejama umesto da pokušava nasiljem da dođe na vlast

Z.U.

subota, 16. 11. 2019. u 14:00

Палма: Опозиција у Србији да се угледа на опозицију у Бугарској, да се такмичи програмом и идејама уместо да покушава насиљем да дође на власт
Bugarska opozicija je veoma aktivna u parlamentu Bugarske i tako prenosi dobre poruke građanima, smatra Palma
Dragan Marković Palma je imao sastanak sa Kaojanom Pargofom, narodnim poslanikom i predsednikom Gradske organizacije Bugarske socijalističke partije za Sofiju, Borisom Cvetkovim, predsednikom Gradske organizacije Bugarskog antifašističkog saveza za Sofiju i Nikolajem Conkovim, gradskim odbornikom Socijalističke partije Bugarske u parlamentu glavnog grada Bugarske. Sastanku je prisustvovao i predsednik opštine Kovačevci Vasil Stanimirov.

"Moje najvažnije pitanje poslanicima Bugarske socijalističke partije je bilo kako se oni kao opozicija bore i šta rade u parlamentu. Čuo sam da se programom, idejama i delima bore za građane Bugarske, kako u parlamentu tako i u svim drugim institucijama Bugarske. Moj zaključak je da je razlika između srpske i bugarske opozicije drastična jer se Bugarska opozicija takmiči i bori boljim idejama i programom dok opozicija u Srbiji tuče žene, upada u televiziju sa motornim testerama, i ruše sve što se gradi u Beogradu.


Bugarska opozicija je veoma aktivna u parlamentu Bugarske, koji se takođe prenosi na televiziji, i tako prenosi dobre poruke građanima Bugarske. U Srbiji vanparlamentarna opozicija ucenjuje parlamentarnu opoziciju da bojkotuje rad Skupštine jer jedni bez drugih ne mogu da prođu cenzus. Dok opozicija u Srbiji traži da se odlože izbori, opozicija u Bugarskoj jedva čeka da neko predloži izbore.


"Predlažem našoj opoziciji da se ugleda na bugarsku opoziciju" izjavio je Marković.


PROČITAJTE JOŠ: Palma: Pet ministara ne zaslužuje ni kafu u Vladi


Kaojan Pargof, narodni poslanik i predsednik Gradske organizacije Bugarske socijalističke partije u Sofiji izjavio je da mu je čast što je imao priliku da se susretne sa Draganom Markovićem Palmom koga je slušao na Kongresu SPSa u Beogradu. "Tada sam shvatio da imamo mnogo sličnosti u idejama. Čuo sam i mnogo novih ideja modernog socijalizama i od Dragana Markovića i od Ivice Dačića. Sada moramo u parlamentu da pritisnemo vlast da sprovede ideje koje smo obećali građanima. Predstavio sam gospodinu Markoviću Zajednicu balkanskih gradova koju smo formirali koja će značajno unaprediti odnose između balkanskih naroda i država" rekao je gospodin Pargof.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije