ČESTITAJUĆI predsedniku opštine Kovačevci Vasilu Stanimirovu na ubedljivoj pobedi na nedavno održanim lokalnim izborima, Dragan Marković Palma je rekao da odnosi između Srbije i Bugarske nikada nisu bili bolji nego što su danas i ocenio je da sa Bugarskom nemamo samo komšijske, već bratsko - prijateljske odnose, što se ne može reći za odnose sa Hrvatskom i Crnom Gorom.


- Narodi u Hrvatskoj i Srbiji žele da sarađuju kao i narodi u Srbiji i Crnoj Gori, ali političari u Hrvatskoj šalju militantne poruke koje nikako ne doprinose poboljšanju odnosa dve države - rekao je Palma i dodao:

- Zbog takve medijske histerije predsednik Srbije gospodin Vučić morao je da otkaže svoje učešće na Kongresu Evropskih narodnih partija koji se održava u Zagrebu. Političari u Crnoj Gori takođe šalju loše poruke prema Srbiji, pojedini čak govore da srpske automobile treba bacati u more. A Bojko Borisov je na otvaranju auto - puta od Niša do Bugarske granice rekao je da je izgradnjom ovog dela koridora 10 srušen "Berlinski zid" između Srbije i Bugarske i da će izgradnja gasovoda " Turski tok " dodatno povećati ekonomsku saradnju naših država.

- Pozivam sve opštine u Bugarskoj i Srbiji da krenu u međusobnu saradnju kao što sarađuju naše države i kao što sarađuju Jagodina i Kovačevci. Čestitam mom bratu Vasilu Stanimirovu na ubedljivoj pobedi, na veoma visokoj oceni koju mu je dao narod opštine Kovačevci, mi se ne mešamo u izbore u drugim državama ali se radujemo pobedi naših prijatelja - rekao je Marković.- Želim da izrazim dobrodošlicu mom bratu Draganu Markoviću Palmi i njegovoj delegaciji. Zadnjih nekoliko godina od kako sarađujemo sa Draganom Markovićem Palmom i Jagodinom stalno razvijamo našu saradnju i siguran sam da ćemo u narednom periodu još više ojačati kako kulturnu tako i ekonomsku saradnju - rekao je predsednik opštine Kovačevci gospodin Vasil Stanimirov.

Narodni poslanik Socilalističke partije Bugarske Valerij Žabljanov zahvalio se Jagodini na saradnji sa opštinom Kovačevci i rekao da je saradnja lokalnih zajednica u naše dve države veoma važna za zbližavanje dva naroda i saradnju dve države.U delegaciji koja je u poseti opštini Kovačevci su i Nikola Radosavljevic, predsednik Gradskog odbora SNS u Jagodini, Goran Milosavljević načelnik Pomoravskog okruga, Života Starčević portparol Jedinstvene Srbije, Marko Maljković direktor Doma učenika u Jagodini, dr Miodrag Jarkin, kardiolog, dr Vanja Mihajlov, hirurg i dr Darko Miletić direktor Doma zdravlja u Jagodini.