Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Parizu prisustvuje večeri koju je predsednik Francuske Emanuel Makron priredio za šefove država, vlada i predstavnike međunarodnih organizacija, objavljeno je na Instagram profilu "buducnostsrbijeav".


Uz to objavljene su i fotografije predsednika Vučića sa Makronom kome je zahvalio na srdačnoj dobrodošlici.


Makron je domaćin Drugog Pariskog foruma o miru.

PROČITAJTE JOŠ: Danas mu se Makron poklonio, a bio je moler, taksista i fizioterapeut: Ko je praunuk vojvode Živojina Mišića


Predsednik Vučić boravi u trodnevnoj poseti Parizu, gde će sutra imati bilateralne razgovore sa Makronom.


On će, takođe, učestvovati u razgovoru o 75 godina Organizacije Ujedinjenih nacija, kao i na panelu "Mišljenja mladih o multilateralizmu", tokom 40. zasedanja Generalne konferencije Uneska.


Učesnicima 40. zasedanja Generalne konferencije Uneska, predsednik Vučić će se obratiti poslednjeg dana posete, kada će imati susret sa generalnom direktorkom Uneska Odri Azule.Foto: Predsedništvo Srbije
VUČIĆ I MAKRON POSLE VEČERE BILATERALNOPredsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras s francuskim predsednikom Emanuelom Maskronom i to je, kako je potvrđeno Tanjugu u delegaciji srpskog predsednika, prvi bilateralni sastanak Makrona s nekim od šefova država koji su u Parizu zbog učešća na Pariskom forumu o miru.

Vučić je uoči odlaska u Pariz rekao da će od francuskog predsednika tražiti podršsku za inicijativu za ukljanjajnje barijera, čvršću saradnju ekonomija zapadnog Balkana, kao i da želi da čuje od njega detalje modaliteta politike proširenja EU koje je najavio Makron, i kakva je buudućnost regiona Zapadnog Balkana.

ŠTA JE TAČI REKAO U PARIZU, ŠTA VUČIĆ KAŽE NA TO

Kosovski predsednik Hašim Tači saopštio je večeras da je preneo francuskom predsedniku Emanuelu Makronu da je Priština spremna da nastavi dijalog sa Beogradom, koji će se završiti međusobnim priznanjem, a predsednik Aleksanadar Vučić je u izjavi srpskim novinarima u Parizu, na pitanje o toj izjavi rekao da isto tako Srbija može da kaže EU: "Mi smo spremni da nas vi primite u članstvo".

U saopštenju Tačijevog kabineta nije precizirano kada je Tači to rekao Makronu.

Vučić je inače prvi šef države s kojim se Makron sasastao posle večere za učesnike Pariskog foruma o miru.