Vulin: Tužilaštvo je nezavisno od svake vlasti, mora biti i od Đilasovih zahteva

Novosti Online

10. 11. 2019. u 19:30

Вулин: Тужилаштво је независно од сваке власти, мора бити и од Ђиласових захтева

Foto: Z. Jovanović

Predsednik PS Aleksandar Vulin komentarisao zahtev tužilaštva da policija utvrdi da li je Miša Vacić pretio Zelenoviću
"Tužilaštvo je brzo poslušalo člana Đilasove partije Nebojšu Zelenovića i pokrenulo istragu protiv Vacića zbog održanog govora. Ljotićevac Obradović je pozvao na prebijanje i šišanje do glave Vesića. Tužilaštvo nije reklo ni reč, baš kao što je ćutalo kada su ljotićevci upali u RTS, kada su pretili silovanjem premijerke, kada je funkcioner Dveri pozvao migrante da siluju ćerke i žene članova SNS", rekao je predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin komentarišući zahtev tužilaštva da policija utvrdi da li je Miša Vacić na osnivanju odbora u Šapcu pretio gradonačelniku tog grada Zelenoviću.

PROČITAJTE JOŠ -  OJT u Šapcu reagovalo na istupe Miše Vacića: Država će se ozbiljno pozabaviti ovim slučajem

Predsednik PS, Vulin je podsetio da tužilaštvo nije reklo ni reč kada je Georgijev pozvao na zatvaranje pristalica SNS u logore kao i kada su neovlašćena lica zauzela rektorat Beogradskog univerziteta.

"Tužilaštvo je ćutalo i kada je uništavana imovina RTS-a, kada je pokušan napad na zgradu Predsedništva, a nije se oglasilo ni kada je pokušano sprečavanje predsednika Vučića da gostuje na javnom servisu. Tužilaštvo izgleda reaguje samo kada članovi Đilasovih partija to traže. Tužilaštvo je nezavisno od svake vlasti ali mora da bude nezavisno i od Đilasovih zahteva. Ili će biti tako ili Srbija nije pravna država", rekao je predsednik PS, Aleksandar Vulin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)