OJT u Šapcu reagovalo na istupe Miše Vacića: Država će se ozbiljno pozabaviti ovim slučajem

A.D.

10. 11. 2019. u 17:58

Predistražni postupak pokrenut je zbog govora Vacića, koji su zabeležile i kamere

ОЈТ у Шапцу реаговало на иступе Мише Вацића: Држава ће се озбиљно позабавити овим случајем

Foto:; N. Skenderija

Osnovno javno tužilaštvo u Šapcu pokrenulo je predistražni postupak protiv Miše Vacića, lidera Srpske desnice, zbog njegovih istupa u petak na otvarnju prostorija njegove stranke u Šapcu. Ovo je za "Novosti" potvrdio Viši javni tužilac Zoran Obradović, najavljujući da će se država ozbiljno pozabaviti ovim slučajem.

- Učinićemo sve kako bi smo utvrdili postoji li krivična odgovornost i radićemo vrlo brzo - rekao je Obradović, ali nije želeo da, u ovom trenutku, javno analizira slučaj.


Vacić je, u govoru koji su zabeležile televizijske kamere, u petak poručio predsedniku stranke "Zajedno za Srbiju" i gradonačelniku Šapca Nebojši Zelenoviću, da će "kao Austrougari završiti u Drini" i da se pakuje jer je "došao da ga protera".


PROČITAJTE JOŠ -
“Nije davao znake života, bilo je krvi na sve strane”: Draženko je prvi pomogao nokautiranom čoveku sa snimka koji je zgrozio Srbiju (VIDEO)

- Srušili smo Austrougarsko carstvo, ovde u Šapcu su se koncentrisale snage da im zadamo završni udarac, da ih gurnemo niz Cer u srpsku Drinu i podavimo. E tako ćemo i sa Zelenovićem i njegovim kriminalcima - rekao je Vacić i dodao da će iz svih krajeva Srbije doći pripadnici Desnice.


Zelenovićeva stranka pozvala je nadležne državne organe da Vacića momentalno uhapse. U svojoj izjavi agenciji Tanjug, Vacić je odgovorio da Savez za Srbiju, kojem pripada i Zelenović, mora da prihvati da verbalni delikt više ne postoji.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)