Dragan Spasić, predsednik opštinskog odbora Dveri u Trgovištu objavio je skandalozan status na društvenoj mreži "Fejsbuk".


Naime, Spasić poziva "da se napravi popis uticajnih ljudi SNS, i posle promene vlasti, migrante naseliti u njihovim kućama, stanovima...Dati im njihove ćere i žene da siluju".


Pročitajte i: Podneta krivična prijava protiv Bastaća, evo šta mu se stavlja na teret


Dragan je u petak bio sa Boškom Obradovićem u Vranju, a na svom Fejsbuk profilu podelio je fotografiju sa predsednikom pokreta "Dveri".
Foto: Fejsbuk

Inače, Spasić je nastavnik geografije, i radi u nekoliko osnovnih škola u Trgovištu.

Kako nam je potvrđeno iz više izvora on je juče saslušan u Policijskoj stanici u Trgovištu, a u međuvremenu je navodno, obrisao sporni status na "Fejsbuku".


NARODNA STRANKA U TRGOVIŠTU: OSUĐUJEMO SPASIĆEV STAV


OO Narodne Stranke u Trgovištu, kao jedna od stranaka članica lokalnog Saveza za Srbiju u Trgovištu i kao zagovornik demokratskih načela borbe na političkoj sceni Srbije, osuđuje svaku vrsti političke nekorektnosti, posebno neprimereno ponašanje prema političkim protivnicima i pojave koje ugrožavaju integritet članova porodica, jer na taj način ličimo na režim koji je iz dana u dan sve bahatiji, nervozniji i pogođen bojkotom izbora najveće prave opozicione grupacije okupljene u Savezu za Srbiju.

Javnost mora da zna da se ograđujemo od svakog ličnog stava pojedinca, pa i stava gospodina Spasića, predsednika Dveri u Trgovištu, o čemu intenzivno pišu mediji, koji je, eto i to da se zna, pre oko 5 meseci samoinicijativno istupio iz lokalnog Saveza za Srbiju u Trgovištu.

Na nama je da obavestimo javnost o tome da osuđujemo govor mržnje ili seksističke ispade i vulgarizme koje vređaju ljudska prava, dostojanstvo i slobode, čak i ako se odnose na političke protivnike-trenutnu vlast - navodi se u saopštenju opštinskog odbora Narodne stranke iz Trgovišta.