Reč je o najgrubljem falsifikatu“: Dačić traži izvinjenje Tirane

Tanjug

petak, 08. 11. 2019. u 16:49

Реч је о најгрубљем фалсификату“: Дачић тражи извињење Тиране

Ivica Dačić Foto: Tanjug

Ministar spoljnih poslova Srbije odgovorio posle izjave funkcionera albanske vlade Genta Cakaja
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da od zvanične Tirane očekuje izvinjenje ali i da osudi i distancira se od izjave vršioca dužnosti ministra za Evropu i spoljne poslove Genta Cakaja kojom je uvredio državu Srbiju i njeno rukovodstvo.

Pročitajte još:Drecun: Beograd da se suprotstavi velikoalbanskoj ideji Kurtija

"Reč je o najgrubljem falsifikatu dogadaja na Kosovu i Metohiji zbog cega očekujem i izvinjenje Vlade Republike Albanije", rekao je Dačić i podsetio da je taj funkcioner Vlade Albanije izmedu ostalog, rekao da je Srbija tokom sukoba na Kosovu i Metohiji „odgovorna za ubistvo više od 12.000 Albanaca, masovnu deportaciju više od milion ljudi i milione dolara štete, da to nisu bili pojedinacni slučajevi, već direktno sponzorisani od srpske države“.

Funkcioner albanske vlade još optužuje Srbiju da ima "kriminalnu prošlost" i da su tadašnji političari i članovi paramilitarnih grupa "na čelu današnje Srbije".

Izjava Genta Cakaja ni na koji način ne doprinosi dobrosusedskim odnosima Beograda i Tirane i direktno je u suprotnosti sa nastojanjima rukovodstva Srbije da unapreduje dobrosusedske odnose sa Albanijom i na taj nacin doprinese stabilnosti i razvoju citavog regiona, navodi Dačić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Generacijama Beograđanin

08.11.2019. 17:07

Ivice nemoj tako oštro, zar nije Rama u međuvremenu postao veliki prijatelj AV? Zna se da baš naš predsednik inicra čak i tzv. "Mini Šengen" sa Albanijom! Da ti g. Dačiću nisu podmetnuli lažiranu vest? Gde bi oni protiv Srbije i AV. Šta ovde smrdi?

неимени

08.11.2019. 17:36

Па то исто тврде и ЕУ, САДистија, Аустралија, Канада, Норвешка и остале САДиситичек слуге. Кад је то тако, а јесте, зашто су вама САДиситја у Немачка главни партнери, а Немачка ЕУ вам је главни циљ и сан. Кад то исто кажу Немци онда се не буните већ погнете главе, а овде као дречите на Албанце. Па Немцим, Енглези и САДисти и дан данс суде српским генралима. Где живите ви? У пећинама?

Ognjen

08.11.2019. 18:10

što da se izvinjava, oni su naši neprijatelji i samo su rekli šta misle, a to što naši političari lupaju o dobrosusedskim odnosima sa ubicama, to se zove mazohizam.

Rajko

11.11.2019. 11:52

Situacija je jasna kao dan.Nije tu važan Vučić,Dačić ne treba slepo gledati na situaciju i bez ikakvog razloga osuđivati naše državnike.Država Albanija je sa svoga teritorija napala Srbiju i tu nema mudrovanja.Na Košare i na još desetine tačaka naše države bila je direktna agresija iz Albanije.Da li to itko može negirati? Napad na suverenu država.Šta dalje ima o toj temi da se raspravlja.To se mora znati,ali isto tako moramo ići napred i inicijativa o malom šengenu je dobra za privredu,narod it