Građanska inicijativa SDP: Kurtijeva izjava da je Oliver bio ratni zločinac - neljudska

Tanjug

07. 11. 2019. u 13:12

Грађанска иницијатива СДП: Куртијева изјава да је Оливер био ратни злочинац - нељудска

Foto EPA

Građanska inicijativa SDP, čiji je lider bio ubijeni Oliver Ivanović, protestovala je zbog izjave Aljbina Kurtija

KOSOVSKA MITROVICA - Građanska inicijativa SDP, čiji je lider bio ubijeni Oliver Ivanović, protestovala je danas zbog izjave Aljbina Kurtija da je Ivanović bio ratni zlolčinac.


"Istražni i pravosudni organi Euleksa i Kosova koji su vodili postupak protiv Olivera Ivanovića nisu imali skoro nikakve dokaze već su samokreirali optužbe na osnovu izjava pojedinih nekredibilnih Albanaca. O tom postupku je itekako gospodin Kurti upoznat i njegova jučerašnja izjava je krajnje neljudska. Podsećamoga da je prošao 21 mesec od ubistva srpskog političara, a ubica i nalogodavci i dalje nisu pronađeni", saopštila je GI SDP.


Ova politička organizacija u saopštenju navodi da je Kurti, pretendent na funkciju kosovskog premijera, dao velika obećanja, i to prvenstveno da će suzbiti kriminal i korupciju na Kosovu


"Mi ćemo od njega tražiti da institucionalno radi na pronalaženju ubice Olivera Ivanovića", zaključeno je u saopštenju koje je preneo Radio Kosovska Mitrovica.


PROČITAJTE JOŠ:
GI SDP: Očekujemo da se pronađu ubice Olivera Ivanovića


U sinoć emitovanom intervjuu na TV N1 Kurti je naveo da pokojnog Ivanovića smatra zločincem, pozivajući se na tvrdnju bivšeg šefa Unmika Bernara Kušnera, objavljenu u njegovoj knjizi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Syam

07.11.2019. 13:51

Ratni zlocinac si ti I tvoji roditelji koji su dali zivot tako gresnoj dusi kao sto si ti. To do oduvek bio politicki ogranak OVK ili po vasem UCK pa Raman da nisi licno ubio nikog, ubio si na hiljade jer tvoje srce je oduvek bilo I bice sa UCK

Đorđe

07.11.2019. 14:34

Kurti je ratni zločinac, terorista, šovinista, fašista. Njegove izjave su i nerelevantne a i opasne. Ako je Srbija ponosna država sa njim ne treba pregovarati o bilo čemu.

Miso.Pec

07.11.2019. 18:28

Bernar Kušner je to možda pomislio za sebe da kaže i napiše da je zločinac jer je prikrivao trgovinu Srpskih organa,Oliver je bio jedan od boljih Srba na Kosmetu a što je najbitnije nije se kao Kurti oblačio u dimije i maskirao kao da je žena da bi pobegao sa Kosmeta,već je muški do zadnjeg dana svog života ostao da brani Kosovo i Metohiju.