Inspektori kod Bastaća: Opština Stari grad pod lupom nadležnih

E. V. N.

05. 11. 2019. u 21:45

Инспектори код Бастаћа: Општина Стари град под лупом надлежних

Marko Bastać, foto K.Mihajlović

Kada je policija došla u zgradu Opštine, Bastać nije bio u svojoj kancelariji, pa nije razgovarao sa njima

POLICIJA je danas ušla u Opštinu Stari grad kako bi istražila navode bivšeg člana opštinskog veća Lazara Lešnjaka o korupciji u koju je, po njegovim rečima, umešan predsednik Starog grada i funkcioner Stranke slobode i pravde Marko Bastać. Po nalogu Višeg javnog tužilaštva inspektori imaju zadatak da pregledaju i prikupe neophodnu dokumentaciju o mogućim zloupotrebama na koje je Lešnjak u javnosti ukazao. Ova njihova akcija je deo predistrage koju je pre nekoliko dana pokrenulo tužilaštvo.

Kada je policija došla u zgradu Opštine, Bastać nije bio u svojoj kancelariji, pa nije razgovarao sa njima. Kasnije, u izjavi za javnost kazao je da ne zna da li su došli zbog Lešnjakovih optužbi i da policajci njega nisu ni tražili:

- Ljudi su ušli najnormalnije, legitimisali se i gledaju predmete. Prevashodno ih je interesovala dokumentacija. Nisam bio tamo, pa ne mogu da komentarišem šta gledaju, ali mene nisu tražili.

Lazar Lešnjak je u razgovoru, emitovanom na Studiju B, optužio Bastaća da je učestvovao u korupciji vezanoj za nelegalnu gradnju na toj opštini, i da ga je prošle godine u maju pretukao, jer mu nije odneo jednu kovertu sa mitom.


Pročitajte i:MUP: Policija ušla u opštinu Stari grad po nalogu Višeg tužilaštva


Lešnjak je govorio kako funkcioniše ceo sistem. Ispričao je da na Starom gradu, a naročito na Dorćolu, svuda ima bespravne gradnje, a da je on kao Bastaćev kum i čovek od poverenja bio zadužen za kontakt sa tim graditeljima. Koverte u kojima je bio mito preuzimao je Lešnjak, koji je rekao da ih je donosio Bastaću, ali kada je jednu zadržao, kum mu se osvetio. Tvrdi da ga je vezao za stolicu i celu noć tukao.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije