Predsednik skupštinskog Odbora za kontrolu rada službi bezbednosti Igor Bečić izrazio je danas zabrinutost za bezbednost predsednika Srbije na osnovu "operativnih podataka, koji ukazuju da se na Aleksandra Vučića priprema napad ispred zgrade RTS-a" i zahtevao od nadležnih da "u roku od odmah" te podatke razmotre.


Bečić je naveo da izražava veliku zabrinutost jer se kao inspiratori pominju ljudi apsolutno sposobni da urade stvari koje bi, kaže, mogle imati nesagledive posledice za Srbiju i ceo srpski narod.


"Da Dragan Đilas i Boško Obradović ne prezaju ni od čega i da im je ozbiljan naum da proizvedu nestabilnost u Srbiji jasno je svakom ko iole ozbiljnije prati njihove aktivnosti", naveo je Bečić.


Bečić veruje da je ponašanje Đilasa i Obradovića izraz njihove frustracije zbog toga što "beznacajna podrška" koju imaju kod građana, "ovih dana doživljava sunovrat", i nada se da to neće biti razlog za najcrnji scenario koji, kako ističe, pojedini mediji uveliko najavljuju.


Pročitajte još: Vučić:Kriminalca poput Bastaća majka retko rađa


"Upravo zbog toga, ponovo pozivam nadležne da ozbiljno shvate i do najsitnijeg detalja provere svaku informaciju kojom raspolažu, a koja ima bilo kakve veze sa navedenim slučajevima", rekao je Bečić i dodao da se iskreno nada da Srbija nikada više neće dozvoliti da joj se prošlost ponovi.