Predsednik Srbije i lider naprednjaka Aleksandar Vučić zakazao je za danas za 17 sati sednicu Predsedništva SNS. U centralu stranke pristižu članovi rukovodstva koji bi, kako je najavljeno, trebalo da raspravljaju o situaciji u vezi sa Kosovom i Metohijom, Nacionalnim investicionim planom, ali i o odnosima u vladajućoj koaliciji.

U sedište stranke stigao je predsednik Vučić, koji je poručio da će se pričati o državnim stvarima, a da je Ivica Dačić tek jedna od tema.

Na pitanje da li su na mestu kritike pojedinih funkcionera SNS da socijalisti rade malo, dok Vučić prima najviše udaraca, predsednik je rekao:

- Pa, jednim delom su u pravu.

U prostorije stranke među prvima su stigli guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.


PROČITAJTE JOŠ:
Vučić: Spremni smo za kompromis, ali nećemo dozvoliti ponižavanje svog naroda na KiM i države; Palmer: Nadam se da će greška EU biti ispravljena do maja (VIDEO)

Za njima su stigli i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i generalni sekretar predsednika Republike Nikola Selaković.

Na sednicu Predsedništva stranke stigao je i šef poslaničkog kluba SNS u Skupštini Srbije Aleksandar Martinović, direktor Koridora Zoran Babić, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, ministarka pravde Nela Kuburović...

U prostorije su stigli i potpredsednici stranke Marija Obradović i Milenko Jovanov.