Iščupali krst, pocepali državnu zastavu: Vandali oskrnavili spomen obeležje u Lisičjem potoku

02. 11. 2019. u 11:00

Iscepana srpska državna zastava i iščupan krst sa spomen obeležja žrtvama na Lisičjem potoku u Beogradu

Ишчупали крст, поцепали државну заставу: Вандали оскрнавили спомен обележје у Лисичјем потоку
BEOGRAD – Nepoznati vandali oskrnavili su tokom prošle noći spomen obeležje stradalima u Drugom svetskom ratu na likalitetu Lisičji potok. Oni su išarali spomen obeležja, polomili krst i državanu zastavu iscepali.

Pokret obnove Kraljevine Srb ije (POKS) najoštrije osuđuje vandalski čin, cepanja srpske zastave, čupanja krsta i skrnavljenja spomen obeležja za više hiljada žrtava nakon Drugog svetskog rata u Beogradu, na lokalitetu Kraljeva česma - Lisičji potok. Počinioci ovog gnusnog čina nisu nepoznati, jer su se potpisali, iscrtavanjem srpa i čekića i crvene zvezde petokrake. Na ovom mestu ubijeno je bez suđenja i prava na odbranu više hiljada Beograđana, samo zato što su podržavali kralja, a bili protivnici novih vlasti. Većina njih, stradala je iz ideoloških razloga, zato što su se protivili jednopartijskoj komunističkoj diktraturi, a zalagali za demokratski, višepartijski sistem vlasti i ustavnu i parlamentarnu monarhiju.

- Vandalskim činom, čupanja krsta koje je bilo obeležje mesta gde su pobijeni nevini ljudi, žrtve su ponovo ubijene. Umesto da dožive večni mir tako što će se dostojno obeležiti mesto gde im je oduzet život i gde su decenijama ležala njihova tela, bez prava na sahranu po hrišćanskim običajima, desilo se suprotno. Ovo je potvrda da smo daleko od nacionalnog pomirenja suprotstavljenih strana u bivšem građanskom ratu, a ono nam je danas potrebnije nego ikada. Istina nas jedino može pomiriti, a dok se ona sakriva, naše društvo će biti podeljeno i sukobljeno - izjavio je Vojislav Mihailović, potpredsednik POKS i unuk slavnog generala Draže.

POKS podseća da je Državna komisija za tajne grobnice nastale nakon oslobođenja ustanovila, na osnovu delimičnog uvida u arhive bivše OZNE, da je evidentirano ubistvo 60.000 građana. Procena istoričara je da je broj žrtava višestruko veći jer je više ubistava izvršeno bez ikakve evidencije, nego što se to zabeleženo i da broj stradalih doseže 200.000. Sve države istočne Evrope i bivše Jugoslavije obznanile su istinu svom narodu o ovome. Jedino u Srbiji je to još uvek nemoguće.

POKS zahteva od nadležnih organa da izvrše istragu i najoštije kazne počinioce ovog vandalskog čina, jer ovakvi akti prete da se otvore stare rane i nastavi neki vid građanskog rata koji u glavama pojedinaca očigledno nije završen.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Dusko

02.11.2019. 11:49

Sramotno delo partizanske unučadi koja pati od viška slobodnog vremena i koja je naučena da sve što poželi može i da dobije, tako da nečudi bahatost jer znaju da će druga unzlad da ih oslobodi jer se nezasluženo nalazi na funkcijama bez obzira koja je partija na vlasti.

буки

02.11.2019. 13:02

Шта нам Броз уради?!?!?! Превртао се у гробу и изгорео у паклу, желе ти Срби којима ниси испрао мозак, највећи душманине српског народа!

Libero

03.11.2019. 17:32

Niko ne spominje žrtve i zločine koje su počinile te takozvane žrtve iz lisičijeg jarka.

Догодине у Призрену (неимени)

09.03.2020. 15:54

@Libero - Пссст! Не смеш то помињати. Сваки којег су партизани убили је светац. А све које су четници побили су злочинци. Ето на пример поп Маца је светац, а партизани који су нападали манастир Острог где су четници имали штаб су злочинци. Сва деца побијена у Вранићима су исто тако злочинци.