Ukoliko Aljbin Kurti nastavi sa negiranjem prava srpskog naroda i veličanstvene pobede Srpske liste, odnosno nastavi da vređa Srbe može unapred da se pozdravi sa formiranjem vlade u Prištini.


Ovo je između ostalog u današnjem saopštenju objavila Srpska lista. Iz ove partije istakli su da namera pretendenata za formiranje nove vlade u Prištini da ignorišu rezultate izbora i odluku srpskog naroda da sebi odabere Srpsku listu kao zastupnika interesa u institucijama na Kosovu i Metohiji, već da sa privatnim Srbima napravi dogovor, govori u prilog činjenici da Aljbin Kurti i njegov pokret žele da krše najviše pravne akte koje su sami doneli i time pogazi sve pravne i demokratske principe.

- Ako Aljbin Kurti može bez ikakvih posledica da najavljuje kršenje prava srpskog naroda i zakone, onda je krajnje vreme da se preispitaju i svi dogovori u kojima je srpski narod načinio ustupke u cilju smirivanja situacije i rešavanju problema na Kosovu i Metohiji. Kako ne bi bilo zabune, srpski narod nikada nikoga neće moliti za svoja prava, ali će se uvek i na svakom mestu boriti za svoje prava. Sa tim u vezi i pravo na određene pozicije Srpskoj listi unutar institucija nije i ne treba da da Aljbin Kurti, već je to mesto obezbeđeno rekordnim brojem glasova koje je srpski narod dao Srpskoj listi na izborima-dodaje se u saopštenju Srpske liste i ističe da “svako ko pokaže poštovanje prema srpskom narodu ali i obavezama koje Priština ima prema nama, a koji proizilaze iz briselskih i drugih sporazuma kao i pravnih akata, ima prostor za razgovor sa Srpskom listom“.

PROČITAJTE JOŠ: Srpska lista ubedljiva, osvojila preko 98 odsto glasova!


- U slučaju da to ne žele, već im je potrebno da Srbe imaju za dekor, koji će pokazati strancima, onda su na pravoj adresi jer razgovore vode sa Nenadom Rašićem, Radom Trajković i ostalim klimoglavcima koje je Srpski narod glasovima žestoko kaznio-podvlači se u saopštenju Srpske liste.