Đurić: Kurti ne prestaje da nipodaštava srpski narod na KiM, a Osmani traži izgovore

Tanjug

26. 10. 2019. u 08:37

Ђурић: Курти не престаје да ниподаштава српски народ на КиМ, а Османи тражи изговоре

Foto: Tanjug

Marko Đurić rekao da je Aljbin Kurti opsednut Srbima i Srbijom i da ne prestaje da gazi i nipodaštava srpski narod na Kosovu i Metohiji i njegovu izbornu volju
Aljbin Kurti je opsednut Srbima i Srbijom i ne prestaje da gazi i nipodaštava srpski narod na Kosovu i Metohiji i njegovu izbornu volju, izjavio je sinoć direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.


Prema njegovim rečima, samo iz opsesivne mržnje može proisteći ta količina bahatog gaženja prava na političku volju čitavog jednog naroda.


"Možda će Kurti u Radi Trajković i Nenadu Rašiću naći partnere za ostvarivanje svojih velikoalbanskih ciljeva, ali to neće biti srpski politički predstavnici", naglasio je Đurić u saopštenju.


On je naveo da Kurtijev flert sa pomenutima, "koji od srpskog u sebi imaju samo ime i prezime", ne može prikriti i zamaskirati njegovu mržnju prema svemu srpskom.


Pročitajte još: Đurić: Kurti je bedbednosna pretnja stabilnosti u regionu


Srpska lista je na poslednjim izborima dobila ekskluzivno pravo da artikuliše srpske državne i nacionalne interese na Kosovu i Metohiji, i niko, pa ni Aljbin Kurti, to pravo joj ne može oduzeti, zaključio je Đurić.


Kurti, kandidat pokreta Samoopredeljenje za premijera privremenih prištinskih institucija, ponovio je danas da će u slučaju da bude izabran na tu funkciju, njegova vlada imati barem jednog ministra iz srpske zajednice, ali da on neće morati da bude iz Srpske liste.


ĐURIĆ: OSMANI IZBEGAVA DA REŠAVA SUŠTINSKE PROBLEME BEOGRADA I PRIŠTINE


Vjosa Osmani, poput Aljbina Kurtija, samo traži izgovore kako bi izbegla suštinsko rešavanje problema između Beograda i Prištine, ocenio je direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić povodom izjave kandidatkinje Demokratskog saveza Kosova (DSK) za premijerku privremenih prištinskih institucija da nema roka za postizanje konačnog sporazuma između Beograda i Prištine.


Vjosa "Osmani traži izgovore kako bi se ozbiljni razgovori o pitanju koje opterećuje stabilnost čitavog regiona odložili u nedogled, i pritom kupilo još vremena za realizaciju projekta ''velike Albanije'' za koji se i ona i Kurti zalažu", rekao je Đurić za Tanjug.


On ističe da Osmanijeva pokušava da obmane partnere Prištine u međunarodnoj zajednici da je za dijalog, i da to radi na isti način na koji bivši poremjer Ramuš Haradinaj lagao EU na početku svog mandata da je posvećen dijalogu s Beogradom


"Međunarodna zajednica ne bi smela da dozvoli da ista laž prođe dva puta", zaključio je Đurić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (57)

Milina

26.10.2019. 09:32

Kurtijeva mržnja prema Srbima i svemu što je srpsko se graniči sa ludilom. Teško je nastaviti dijalog kada su ljudi piput Kurtija u Prištini.

Danilo

26.10.2019. 09:39

Уместо да поништи таксе и оживи Бриселски споразум Курти ствара већи јаз међу народима.

Ana

26.10.2019. 10:13

Rada Trajkovic i taj Nenad Rasic su sramota za sve Srbe, uvlace se siptarima, izdajice i olosi.

Nikola

26.10.2019. 10:20

Neće uspeti Kurti u svojim namerama, jer su Srbi jasno pokazali na izborima koga podržavaju i Srpska lista je i više nego ubedljivo pobedila u opštinama sa Srpskim stanovništvom.

Momo

26.10.2019. 10:20

Kurti je besan sto njegovi poslusnici nisu prosli na maljinskoj listi pa na sve nacine pokusava da izigra izbornu volju srpskog naroda na KIM.

Todor

26.10.2019. 12:54

Priština ne bira način i sredstva kako bi što više naškodili Srbiji i Srbima na KiM!

Vladimir

26.10.2019. 13:20

Međunarodna zajednica bi morala da se što pre oglasi i reaguje na ovako sramno i bezočno ponašanje Kurtija.

Darko

26.10.2019. 15:52

Srbija zna da oni gube živce i da im ništa ne ide od ruke. Šta da im radimo. Još više ćemo im zagorčavati život.

Jelena

26.10.2019. 16:38

Kurti prema Srbiji i Srbima gaji patološki mržnju, iz dana u dan u to možemo da se uverimo...

Zeljko85

26.10.2019. 17:45

Kurti može da priča šta želi, ali dok se ne osnuje Zajednica srpskih opština nema nikakvog pomaka u dijalogu.

Rose25

26.10.2019. 17:46

Nema nastavaka pregovora Beograda i Prištine dok se ne osnuje ZSO i dok se ne ukinu takse, Kurti i Osmani to treba da znaju.

ivan milenkovic

26.10.2019. 19:22

Kurti ne zeli dogovor sa Srbijom i zato izbegava dogovor i dijalog sa Beogradom.

Darko

26.10.2019. 23:51

Sta ocekivati od coveka koji gazi sve sporazume i zakone,koji otvoreno siri mrznju prema Srbima,a koga i pored toga zapad podrzava.

Goran

26.10.2019. 23:58

Dolazak Kurtija na vlast u Pristini unistava svaku mogucnost da se dodje do kompromisa dva naroda , vreme je da EU i SAD zastite bar osnovna gradjanska prava Srba u pokrajini.