"Predsednik Vučić je prvi srpski državnik koji je imao hrabrosti da javno i glasno kaže da je NATO izvršio agresiju na Srbiju. Kada je Vuk Jeremić vladao Srbijom, bombardovanje se zvalo NATO akcija, kampanja, intervencija", rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin komentarišući izjavu Vuka Jeremića da Vučićevo razgraničenje sa KiM vodi ka članstvu Srbije u NATO.

Ministar Vulin je istakao da je Vučić vrhovni komandant vojske koja je u svoju strategiju po prvi put zvanično i neopozivo uvela opredeljenje za vojnu neutralnost. "Vojska čiji je vrhovni komandant Aleksandar Vučić se naoružala i opremila da bi čuvala vojno neutralnu zemlju, a u Jeremićevo vreme se razoružavala, zabranjivala ratne nazive, uvodila i brisala oficirske činove, usvajala tuđa pravila samo da bi bila vojska spremna za članstvo u NATO paktu.

PROČITAJTE JOŠ -  Vulin: Vučić izabrao budućnost Srbije, opozicija sukobe

Dok je Aleksandar Vučić vrhovnih komandant Vojske Srbije i predsednik Srbije, Srbija neće biti član NATO pakta. Rekao sam to i ministrima Šojguu, Vei Fengheu, Ravkovu, Parliju, Doskocilu, Kunaseku, Benku, Metnaru, Angelidesu, Panagiatopulosu, Karakačanovu, Kamenosu, Apostolakisu, Fiforu, Akaru i NATO generalima Piču, Pavelu, Bruksu, Gracijaniju, Herisu, Voltersu, Stajversu, Bartmanu, Fogu, Portolanu, Dadariju i svaki od njih mi je rekao da zna da Vučić neće uvesti Srbiju u NATO i da takvu odluku ceni i poštuje.

Da se Jeremić pita odavno bismo bili članica NATO pakta ali Vučić je prevelika prepreka za Jermićevu želju. Vuk Jeremić nije vuk, on je pekinezer, NATO pekinezer", izjavio je ministar Vulin.