Linta: Nove laži hrvatske predsednice

20. 10. 2019. u 21:56

Линта: Нове лажи хрватске председнице

Miodrag Linta

Predsednik Odbora za dijasporu Miodrag Linta ocenio je kao antievropsku izjavu hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović da u Vukovaru nisu sazreli uslovi za ćirilicu i poštovanje prava Srba

PREDSEDNIK Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta ocenio je kao antievropsku izjavu hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović da u Vukovaru nisu sazreli uslovi za ćirilicu i poštovanje prava Srba, sve dok se ne reše tzv. velike stvari.

- Hrvatska predsednica iznosi bezočnu laž da se u Vukovaru krše prava većinskog hrvatskog naroda i da je tobože prvo potrebno da se procesuiraju ratni zločini protiv Hrvata u Vukovaru, a da se tek onda poštuju nacionalna i ljudska prava vukovarskih Srba - saopštio je Linta.


PROČITAJTE JOŠ:
"Znamo ko naoružava Albance": Vučić poručio da Srbija sve prati, da ne sme biti "Bambi" u regionu i otkrio kada će izbori

Tom izjavom, naveo je on, Kolinda Grabar Kitarović je po ko zna koji put potvrdila da krši Ustav, ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina i Zakon o upotrebi jezika i pisma nacionalnih manjina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije