SRAMNO I KUKAVIČKI: Obradović vređa i preti predsedniku Srbije

Tanjug

18. 10. 2019. u 17:48

СРАМНО И КУКАВИЧКИ: Обрадовић вређа и прети председнику Србије

Foto Tanjug / P. Milošević

Boško Obradović, lider pokreta Dveri, uputio je pretnje i uvrede na račun predsednika Aleksandra Vučića

Boško Obradović, lider pokreta Dveri, uputio je danas pretnje i uvrede na račun predsednika Aleksandra Vučića, povodom njegove izjave da "na Kosovu nije sve naše, a nije ni njihovo", na način neprimeren i neuobičajen u obraćanju instituciji predsednika Republike.

Citirajući samo deo Vučićeve izjave - "na Kosovu nije sve naše" - Obradović na Tviteru poručuje predsedniku da je "izdajničko đubre" i preti: "E, za ovo si moj", te najavljuje fizičku silu "prvom prilikom" kad se vide.

Predsednik Udruženja sudija i tužilaca Srbije Nenad Stefanović smatra da se Obradovićeva izjava, u skladu sa zakonima, može smatrati krivičnim delom ugrožavanja sigurnosti predsednika Republike, koje se, dodaje, goni po službenoj dužnosti.

Stefanović očekuje reagovanje nadležnog tužilaštva.

U međuvremenu, na Obradovićevu izjavu usledila su politička reagovanja, u kojima se ističe da je istup lidera Dveri sraman i istovremeno kukavički.

Ministar odbrane i predsednik Pokreta socijalista, Aleksandar Vulin poručuje da Obradović, "hrabar sa sigurne daljine", odatle opet širi pretnje.

"Ljotićevac jednom, ljotićevac uvek", zaključuje Vulin i navodi da su ljotičevci šamarali i na streljanje vodili vezane kragujevačke đake, ali da neće moći "ljude sa slobodnim rukama".

Tvit Boška Obradovića osudili su kao sraman i zabrinjavajući članovi rukovodtsva SNS, pa tako Aleksandar Savić ističe da se od Boška Obradovića, kojeg smatra fašistom, ništa drugo ne može ni očekivati.

"Budući da je nasiljem ušao u Skupštinu, da je pretukao novinarke Gordanu Uzelac i Maru Dragović, pretnje predsedniku Vučiću su samo kap u moru morbidnosti i ludila koju Đilasovi sledbenici svakodnevno demonstriraju, a svo to siledžijstvo predvodi Boško Obradović", naveo je Savić u pisanoj izjavi.

Dodao je da se Obradović i njegovi politički partneri iz Saveza za Srbiju na taj način bore za vlast u odsustvu političkih ideja i politike.

Šef odborničke grupe SNS Aleksandar Mirković ističe da je Obradovićev tvit izraz porimitivizma, siledžijstva, koje demonstrira u politici od ranije, čak i u napadima na žene.

Mirković navodi da se predsednik Vučić tih budalaština ne plaši, niti se na njih obazire.

Nemanja Manjak, član Beogradskog odbora SNS, kaže da poslednja pretnja Obradovića oslikava "patologiju koju svi Đilasovci pokazuju svakodnevno, mesecima unazad", ali se pita da li to što rade prelazi granicu normalnosti.

On je pozvao nadležne organe da reaguju i stanu na put siledžijstvu u politici i na javnoj sceni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (21)

Darko

18.10.2019. 23:27

Bosko je pokazao da je pas koji laje a ne ujeda,on jak samo na recima i u ispijanju kafe u americkoj ambasadi.

ivan milenkovic

18.10.2019. 23:38

Sramota sta ovaj Bosko prica,u svakoj drugoj zemlji bi bio uhapsen posle ovakvih pretnji predsedniku drzave.

Tifani Rok

19.10.2019. 00:22

Boško Obradović je nasilnik i velika kukavica, što svakim svojim postupkom i dokazuje!

dzo

19.10.2019. 06:44

Jak samo na recima i u ispijanju kafe u americkoj ambasadi,iz opozicije su svi isti samo pretnje i nasilje drugo i neznaju.

Pedja

19.10.2019. 07:29

Cak i kad bi se sreo licem u lice sa Vucicem, Obradovic bi pobegao kao kukavica. Jedino je hrabar da fizicki nasrne na zene.

r

19.10.2019. 10:17

@Aca - u pravu si, ne verujem mu, mislim da je i on trojanski konj, inace bi pobedio, ali sve radi da ne pobedi

Gde je sudstvo

19.10.2019. 09:50

Svi vide, osudjuju i ćute.Dokle?? Čovek je opasan za sredinu.Treba ga liječiti pod hitno ili uhapsiti.Dok ne bude kasno.

e

19.10.2019. 10:17

@Gde je sudstvo - slazem se, pretpostavljam da govorimo o istom liku, lazovu koji tvrdi da kosovo nije nase

Loša vam je pretpostavka.

19.10.2019. 17:23

@Gde je sudstvo - Ne znam o kojem Kosovu govorite da je naše...O Kosovu i onima koji su ga ,već davno izdali, predali ,prodali ,oteli , okupiralii ili o Kosovu i onima koji su nasledili takvo stanje.

posmatrac iz daleka

19.10.2019. 12:07

Mozete li da zamislote obradovica na nekoj javnoj funkciji. KATASTROFA od coveka. Nebih mu poverio ni mesto cuvara na parkingu.