BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je priča o zatrovanim kovertama jedna u nizu "klasičnih laži" Prištine, dok je, kako je naveo, istina samo jedna - albanska zastava koju u svom kabinetu drži Aljbin Kurti.


Na pitanje da je u slučaju navodno zatrovanih koverti izostala reakcija međunarodne zajednice, Dačić je rekao da "vrana vrani oči ne vadi" i podsetio na još neke laži Prištine, poput one da su 1999. govorili da je Srbija zatočila 100.000 ljudi na stadionu u Prištini i uhapsila albansku decu kako bi im uzela krv i dala našim vojnicima i policajcima.


"Milion laži, cela ta tvorevina je zasnovana na laži, a istina je samo jedna, ona stoji iza Kurtija, a to je albanska zastava. To je velikoalbanska politika", rekao je Dačić za TV Prva, povodom fotografije na kojoj su britanski ambasador Nikolas Abot i Aljbin kurti, u prostorijama Samoopredeljenja, a iza njih zastava Albanije.


Dačić je rekao da je sedeti ispred albanske zastave, zajedno sa Kurtijem, koji pretenduje da bude kosovski premijer, "klasičan akt podržavanja Velike Albanije".


PROČITAJTE JOŠ
: Dačić: Imenovanje Palmera - želja SAD da brže reše Kosovo"Razmišljam sledeći put kad dođe ambasador Velike Britanije da stavimo zastavu Republike Srpske", rekao je Dačić.


Dačić je rekao da je za njega značajnije to što američki ambasador nije želeo da se fotografiše ispred zastave Albanije u kabinetu Kurtija.


"To je mnogo značajnije nego ovi što su seli. Ovo što su seli nisu u toku šta se dešava u svetu. Oni blagonaklono gledaju na sve što uradi Priština. Nema problema, Srbija je dovoljno jaka da se odupre svemu", poručio je Dačić.