KOMENTAR: Alergija

Vuk Mijatović

petak, 18. 10. 2019. u 12:28

КОМЕНТАР: Алергија
Holivudska moda snimanja rimejkova stigla je i u Prištinu u vidu afere "otrovne koverte"

HOLIVUDSKA moda snimanja rimejkova stigla je i u Prištinu u vidu afere "otrovne koverte", izvedene po ugledu na slične skandale u južnoj pokrajini s kraja osamdesetih godina prošlog veka. Reditelj priče o otrovu na nacionalnoj bazi imao je ovog puta, izgleda, nameru da, u nemogućnosti da glasove iz centralne Srbije izbriše, pokuša da ih stavi na čekanje. U neodređenom trajanju. I priča će mu, kako stvari stoje - proći.

Evropska unija još jednom žmuri na "fintu" Prištine čiji rezultat bi moglo da bude uskraćivanje prava glasa Srbima sa Kosova i Metohije, kojima je već uskraćeno pravo da se vrate svojim domovima.

Pročitajte još - NOVI SKANDAL U REŽIJI PRIŠTINE: Izmislili otrov, Srpskoj listi kradu glasove

U odnosu prema preostalim Srbima na KiM, kao i prema onima koji su u strahu za sopstvenu egzistenciju napustili pokrajinu, Priština nastavlja da se poigrava i sopstvenim zakonima i međunarodnim pravom i elementarnom logikom. Aljbin Kurti, koji se već uživeo u ulogu premijera, bez zadrške govori o tome da je Zajednica srpskih opština "mrtvo slovo na papiru" i da će sam birati koje će Srbe uzeti za ministre, bez obzira na glasove njihovih sunarodnika. Inspirisan, valjda, sličnim manevrom pomoću kojeg su Bošnjaci u Bosni i Hercegovini izabrali Željka Komšića za predstavnika hrvatske nacionalne zajednice, a protiv volje onih koje bi on trebalo da predstavlja.

Poigravanje pravom na glas postaje tako manir i sredstvo u rukama vlasti, a da li će iz Evrope i takozvane međunarodne zajednice stići osuda, zavisi samo od toga da li je manipulacija u njihovom interesu ili ne.

Principi i ljudska prava padaju u zapećak, a onda više ništa nije nemoguće niti nelogično. Pa ni to da članovi CIK razviju alergiju na srpske glasove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije