Stefanović: Sačuvan ugled Interpola

Tanjug

17. 10. 2019. u 11:30

Стефановић: Сачуван углед Интерпола

Foto: Tanjug

Ministar Nebojša Stefanović razgovarao je u Čileu, gde je u toku 88. Generalna skupština Interpola, sa šefovima delegacija Španije i Moldavije

SANTJAGO - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je u Čileu, gde je u toku 88. Generalna skupština Interpola, sa šefovima delegacija Španije i Moldavije i tom prilikom istakao da je pobedom Srbije i međunarodnog prava sačuvan ugled te organizacije.


Stefanović je sa šefom španske delegacije Karlosom Vaskezom Arom i moldavske Eugenijem Petreskim razgovarao o povlačenju aplikacije takozvanog Kosova za prijem u Interpol, naglasivši da je ovom pobedom Srbije i međunarodnog prava sačuvan ugled najstarije policijske organizacije, saopštio je MUP.


Stefanović je, takođe, zahvalio Španiji i Moldaviji na principijelnoj podršci našoj zemlji povodom zahteva takozvanog Kosova za prijem u Interpol i izrazio zadovoljstvo što će obe države nastaviti blisku saradnju sa Srbijom povodom ovog pitanja.


Stefanović i Ara su razgovarali i o nastavku saradnje srpske i španske policije u borbi protiv narko-trafikinga koja je, kako su se saglasili, i do sada imala konkretne rezultate u vidu zaplena velikih količina kokaina. Ara je izrazio zadovoljstvo postojećom saradnjom policija i pohvalio rad srpskih kolega u borbi protiv organizovanog kriminala.


Tema sastanka Stefanovića i Petreskog bilo je jačanje saradnje u oblasti unutrašnjih poslova u cilju podizanja kapaciteta policija dve zemlje.


Stefanović se na marginama Generalne skupštine Interpola u Čileu sastao i sa predstavnicima policija Slovenije, Filipina i Monaka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije