Brutalnost jutrošnje akcije specijalnih jedinica kosovske policije, koji su desetak minuta pre 6 sati upali u zgradu u Ulici Lole Ribara u centru Severne Mitrovice u kojoj sa porodicom živi šef Operative KPS za sever Kosova Željko Bojić, osetile su i njegove komšije.


O bahatosti specijalaca kosovske policije govore i u potpunosti uništena ulazna vrata stana u kojem žive Bojići, na kojima su još vidljivi i tragovi čizama.


Policajci su, bez ikakvog upozorenja, razvalili i metalna ulazna vrata porodice Stanković.  Oni su naoružani upali u njihovu spavaću sobu, gde je osim bračnog para Stanković bio i njihov maloletni sin, objavio je portal Kosovo onlajn.


Prema rečima Bojane Stanković, specijalci ROSU su oko 6 sati upali u stan i najpre pitali da li su oni Stankovići, a odmah zatim i njenog supruga Mirka izveli iz sobe. Ona je, kaže, ostala sama u sobi sa detetom, a na vratima je stajao jedan od policajaca.


"Izveli su supruga i pitali gde živi komšija kojeg su tražili i otišli su sprat iznad. Ja sam izašla u pidžami, tresla sam se i plakala. Zagrlila sam supruga, jer sam pomislila da nešto nije u redu sa njim. Policajci su se opet vratili kod nas, a ja sam ih upitala: ''Šta hoćete opet?''. Tada je jedan od njih počeo da viče i govorio je: ''Pa gde živi, reci gde živi!''. Na to sam im odgovorila: ''Gore negde'', jer stvarno ne znam gde čovek tačno živi", rekla je za Kosovo onlajn Bojana Stanković.


Ona je navela da je u njihov stan upalo desetak naoružanih i maskiranih policajaca za koje veruje da su Albanci.


"Bili su maskirani, imali su šlemove na glavi, maske i oružje. Mislim da ih je bilo desetak. Ovaj koji je ostao mene da čuva je bio bez maske", kaže Bojana i dodaje da se uplašila da joj nisu odveli dete, jer u mraku i panici nije mogla da ga pronađe:


"Uplašila sam se za svoje dete i panično pitala gde mi je sin, a on je lampom uperio u krevet i rekao da je tu i da budem tiha. Pitao me je da li imamo još dece, a ja sam odgovorila da imam samo jednog sina".


Zbog pretrpljenog stresa, kako je rekla, Bojana je zatražila medicinsku pomoć i dobila je određenu terapiju. Ona se pita - ko će im nadoknaditi štetu nastalu zbog obijanja ulaznih vrata, koja više ne mogu da se zatvore.PROČITAJTE I: NOVI UPAD ROSU: Više od 100 specijalaca sa 25 džipova na severu Kosova; Uhapšen srpski policajac, traga se za šefom KPS-a kome su priveli sina (VIDEO)


Ulazna vrata od stana porodice Bojić/ Foto: I.Radulović


PROČITAJTE I: PROBUDILI SU ME POVICI "OTVARAJ VRATA": Svedočenje o upadu ROSU u zgradu na severu KiM (VIDEO)