Dačić s čelnicima Parlamentarne skupštine OEBS-a

Tanjug

15. 10. 2019. u 17:33

Дачић с челницима Парламентарне скупштине ОЕБС-а

Foto Tanjug

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se sa predsednikom Parlamentarne skupštine OEBS Georgom Ceretelijem i generalnim sekretarom Parlamentarne skupštine Robertom Montelom

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa predsednikom Parlamentarne skupštine Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) Georgom Ceretelijem i generalnim sekretarom Parlamentarne skupštine Robertom Montelom, koji borave u poseti Beogradu u okviru 141. zasedanja Skupštine Interparlamentarne unije.


Šef srpske diplomatije istakao je značaj OEBS kao jednog od retkih formata za zajedničko suočavanje sa širokim spektrom postojećih i novih bezbednosnih izazova, kao i značaj Parlamentarne skupštine ove organizacije, kao važne za platformu za interparlamentarnu saradnju država učesnica.


Predsednik Parlamentarne skupštine OEBS je čestitao Srbiji na dobroj organizaciji zasedanja Skupštine Interparlamentarne unije i zahvalio se na podršci i pozitivnom doprinosu jačanju Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije