VELIKA POBEDA SRBIJE: Lažna država Kosovo povukla zahtev za prijem u Interpol (VIDEO)

NovostiOnline

15. 10. 2019. u 15:12

ВЕЛИКА ПОБЕДА СРБИЈЕ: Лажна држава Косово повукла захтев за пријем у Интерпол (ВИДЕО)

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Ambasadi Srbije u Parizu danas nešto pre 15 časova dostavljena nota u kojoj Ramuš Haradinaj povlači zahtev za članstvo Kosova u Interpolu
VELIKA pobeda Srbije i međunarodnog prava! Zahvaljujući ogromnom radu delegacije Republike Srbije, aplikacija takozvanog Kosova je povučena neposredno pred početak Generalne skupštine Interpola u Santjagu - objavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

„Zahvaljujući tome što je najveći broj država članica Generalne skupštine Interpola doneo odluku da ne podrži aplikaciju prištinskih institucija, zahtev Prištine, da bude deo Interpola, povučen je neposredno pred sednicu Generalne skupštine“, rekao je Stefanović, koji predvodi srpsku delegaciju na 88. Generalnoj skupštini Interpola u Santjagu.


Stefanović je istakao da je ovo značajna diplomatska pobeda Srbije, ali i pobeda međunarodnog prava, policije i svih onih država koje su govorile u prilog tome da se ne sme dozvoliti politizacija Interpola.


Ministar se zahvalio svim ljudima iz srpskog tima, iz ministarstava unutrašnjih i spoljnih poslova, Kancelarije za Kosovo i Metohiju, ali i svima onima koji su u prethodnih godinu dana neumorno radili i pomogli da imamo ovakav ishod.


Stefanović se zahvalio i svim državama koje su zajedno sa Republikom Srbijom bile pri stavu zaštite međunarodnog prava i onima koje su zajedno sa nama lobirale da rezultat bude ovakav.


„Hvala građanima Srbije koji su nas podržali i koji su verovali u našu delegaciju. Hvala svima koji su pružili podršku i koji su doveli do toga da rezultat bude sjajan za našu zemlju. Ovo je veliki dan za pobedu međunarodnog prava i veliki dan za Republiku Srbiju“, zaključio je Stefanović.


Ambasadi Srbije u Parizu danas nešto pre 15 časova dostavljena je nota u kojoj Ramuš Haradinaj povlači zahtev za članstvo Kosova u Interpolu - izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić..


Kako saznajemo iz diplomatskih izvora, Priština je bukvalno povukla zahtev sat vremena pre početka sednice Generalne skupštine Interpola. U tom trenutku su shvatili prebrojavajući glasove delegata koji bi bili na njihovoj strani da će doživeti debakl ukoliko dođe do izjašnjavanja država članica.


Početak Skupštine, na kojoj na kraju ipak neće biti zahtev takozvanog Kosova za prijem, zakazan je za 16 sati.


PROČITAJTE I: Stefanović upozorova pred bitku u Interpolu: Prijem Kosova bi imao dalekosežne posledice
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

MILOŠ

15.10.2019. 15:20

Bravo za državni vrh Srbije, vidi se da su posle dugo godina prave patriote i rodoljubi na vlasti !

Syam

15.10.2019. 15:23

Ne zaboravimo sa kim imamo posla. Ovo je strateski potez, jer su shvatili da u ovom trenutku nemaju mnogo sanse. Ne na ovaj nacin. Ali to ne znaci da olako odustaju samo is tog razloga. Oni nikada ne odustaju. Mi imamo posla sa psihopatama. Ovo znaci da imaju nesto drugi na umu. Na nama je da vidimo o kakvom se zlu radi

Posteno

15.10.2019. 15:24

Samo terajte inat s Albancima.Godisnje nas to kosta 500 mil eu.Oni uzimaju robu kod komsija.

Boda

15.10.2019. 16:09

Ovo je dobro! Ipak mislim da tek sada treba otvoriti "cetvero ociju". Njima je neko nesto obecao, jer ne bi oni nista sto su naumili tek tako napusiti. Oprez!

Slavob

15.10.2019. 16:12

Krenuo slobodarski svet uzlaznim putem,da izadje iz ralja imperijalizma i kolonijalizma.