Vučić: Želimo još investicija iz Južne Koreje

Tanjug

15. 10. 2019. u 09:05

Вучић: Желимо још инвестиција из Јужне Кореје

Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa predsednikom Parlamenta Republike Koreje Munom Hi Sangom

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas u razgovoru sa predsednikom Parlamenta Republike Koreje Munom Hi Sangom u Beogradu da Srbija želi da poboljša saradnju sa tom zemljom u različitim političkim i posebno ekonomskim oblastima.


Vučić je rekao i da Srbija želi da privuče još korejskih investitora.


"Imamo investicije iz Koreje, ali mislimo da postoji veliki prostor da još korejskih investitora dođe u našu zemlju", rekao je Vučić na sastanku.


On je naveo i da je siguran da postoji još prostora za bolju saradnju parlamentaraca dve zemlje.


"Možemo da naučimo mnogo od vas, iz iskustva vaše prelepe i veoma uspešne zemlje. Počastvovan sam i privilegovan vašom posetom", rekao je Vučić.


Mun je na početku sastanka rekao da mu je čast i zadovoljstvo što je posetio Srbiju i zahvalio Vučiću na prijemu u Predsedništvu, a Srbiji čestitao na uspešnoj organizaciji Interparlamentarne unije u Beogradu.


PROČITAJTE JOŠ:
Vučić pozvao kineske investitore da i dalje ulažu u Srbiju"Ovo je posebna godina za odnose naše dve zemlje jer slavimo 30. godišnjicu diplomatskih odnosa. Predsednik Koreje Mun ae In želeo je da poseti ovu prelepu zemlju, ali sam ja došao kao njegova zamena. Predsednik Mun i ja imamo isto porodično ime Mun, razumite da sam ja odlična zamena", rekao je kroz osmeh Mun na početku sastanka.


"Kada sam čuo vaše puno ime, pomislio sam da imate Aleksandar u vašem imenu kao Aleksandar Veliki... Sada kada sam vas upoznao, pomislio sam da ste potomak Aleksandra Velikog", rekao je Mun.


Zvaničnik Južne Koreje je ocenio da je Vučićeva karijera impresivna i da veruje da je on neka vrsta "Aleksandra Velikog modernog doba".


Vučić je na to odgovorio da nema ništa zajedničko sa Aleksandrom Velikim i primetio da postoje zemlje i nacije koje se "bore" za nasleđe Aleksandra Velikog.


"Ali reći ću vam nešto, Aleksandar Veliki je rođen 3. marta, a ja sam rođen 5. marta. Ipak imamo nešto zajedničko", dodao je Vučić, što je izazvalo prisutnih u srpskoj i korejskoj delegaciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (36)

jana

15.10.2019. 10:23

Nove investicije su uvek dobrodošle u našu zemlju, jer samim tim donose i nova zapošljavanja.

Dado7911

15.10.2019. 10:24

Saradnja između dve prijateljske zemlje je sve bolja ali prostora za unapređenje uvek ima i to treba pametno iskoristiti. Svaka nova investicija je id ogromnog značaja za Srbiju i domaću ekonomiju!

Marko

15.10.2019. 10:30

Koreja kao azijski ekonomski tigar svakako ima široke mogućnosti investiranja u našoj zemlji. Uspešna ekonomska politika i sprovedene reforme u Srbiji, garantuju investitorima dobra ulaganja, obostrano korisna.

ana

15.10.2019. 10:36

Svaka nova investicija i znanje iz Juzne Koreje ima veliki uticaj na ravoj nase zemlje i uvek je dobrodosla.

Maja

16.10.2019. 06:34

Svaka nova investicija nam mnogo znači, bila ona iz Južne Koreje ili neke druge zemlje.

dada

16.10.2019. 07:47

Imati za prijatelja ovako veliku i jaku zemlju je izuzetna cast za nasu zemlju