Brnabić i Sobotka: Odnosi dve zemlje na veoma visokom niovu

Tanjug

14. 10. 2019. u 19:55

Брнабић и Соботка: Односи две земље на веома високом ниову

Foto Tanjug

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas sa predsednikom Nacionalnog veća parlamenta Austrije Volfgangom Sobotkom
Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas sa predsednikom Nacionalnog veća parlamenta Austrije Volfgangom Sobotkom i predsednicom Federalnog nacionalnog veća Ujedinjenih Arapskih Emirata Amal al Kubaisi, koji u Beogradu borave na 141. zasedanju Interparlamentarne unije (IPU), čiji je naša zemlja domaćin.

Brnabić i Sobotka ocenili su se da su bilateralni odnosi dve zemlje na veoma visokom nivou, uz podsećanje da je Austrija jedan od najznačajnijih ekonomskih partnera Srbije i jedan od najvećih investitora u našu privredu. Premijerka je Sobotki zahvalila na podršci i pomoći Austrije procesu evropskih integracija Srbije.

U razgovoru sa Al Kubaisi, Brnabić je podsetila da su odnosi Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata najrazvijeniji u privrednoj oblasti, ponajviše zahvaljujući prijateljstvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i šeika Muhamed bin Zajed al Nahjana. Sagovornici su takođe izrazili zadovoljstvo činjenicom da saradnja u oblasti odbrane beleži konstantan uzlazni trend.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije