Miloš Jovanović: Slabost duha u vezi sa KiM skupo će da nas košta

D.R. ĐORĐEVIĆ

14. 10. 2019. u 13:02

Милош Јовановић: Слабост духа у вези са КиМ скупо ће да нас кошта

Foto Tanjug

Ovako zaista više ne ide i to svi znamo. Svaka čast i Vučiću i Đilasu, mnogo su dobri i divni, ali ja bih ipak nešto drugo, novo i bolje, rekao je predsednik DSS
OVAKO zaista više ne ide i to svi znamo. Svaka čast i Vučiću i Đilasu, mnogo su dobri i divni, ali ja bih ipak nešto drugo, novo i bolje. Mi smo u stranci izvršili smenu generacija, istinski počeli da gradimo jedan novi DSS i sada nastavljamo sa onim što mi je bilo u glavi od početka - a to je da okupimo što veći broj pojedinaca i organizacija koji su svesni činjenice da za ozdravljenje Srbije neće biti dovoljna samo promena aktuelnog režima već da je neophodna promena celokupnog političkog sistema.

Lider Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović na ovaj način objašnjava zbog čega njegova partija kreće u pravljenje novog pokreta na srpskoj političkoj sceni i na koga računa da bi mogao da im se pridruži.

* Na parlamentarnim izborima 2016, DSS je bio na listi sa pokretom Dveri. Hoćete li preći cenzus 2020. ako izađete samostalno?

- Ako donesemo odluku da izađemo na izbore, borićemo se ne za cenzus, već za najbolji mogući rezultat i to kao Spartanci, ako treba. Nemamo problem sa tim. Znamo mi da na ovoj ojađenoj srpskoj političkoj sceni nemamo saveznika, ni ja lično niti organizacija koju vodim. Naši jedini saveznici su građani Srbije od kojih ćemo tražiti poverenje i kojima ćemo ponuditi ozbiljan program kako bismo prevazišli ovo naše sveopšte posrnuće.

Pročitajte još - Miloš Jovanović: Bojkot neće doneti uspeh

* Sa Šapićevim SPAS-om niste postigli dogovor. Je li istina da je tražio da bude lider zajedničke političke organizacije?

- To više nije važno.

* Očekujete li da će specijalni izaslanik predsednika SAD za dijalog sa Prištinom Grenel dati šansu za prave pregovore?

- Jedino što očekujem je da se mi kao Srbi konačno trgnemo i da počnemo da radimo na stvaranju konsenzusa o neophodnoj reintegraciji naše južne pokrajine u ustavnopravni okvir Republike Srbije. Dosta je bilo sa glupostima i mišljenjem da su Arnauti jači od nas. Došlo je vreme da razradimo ozbiljnu strategiju efektivnog povratka srpske vlasti na celini državne teritorije. Ljudi moraju da znaju i shvate da će nas svaka slabost - volje, duha, pameti ili oružja - koju pokažemo danas, skupo, preskupo, koštati u budućnosti.

NE TREBAJU NAM STRANCI

* MISLITE li da će međustranački dijalog kojim posreduje EU, a u kojem ne učestvujete, doprineti poboljšanju izbornih uslova?

- Mi u tome ne učestvujemo jer smatramo da sopstvene probleme moramo sami da rešavamo, bez stranih posrednika. A sam dijalog će doprineti poboljšanju izbornih uslova u onoj meri u kojoj to režim Aleksandra Vučića bude dozvolio, ni manje ni više.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

буки

14.10.2019. 13:57

А ко вас је до сада спречавао да "разрадити озбиљну стратегију ефективног повратка српске власти на целини државне територије"? Или да "радите на стварању консензуса о неопходној реинтеграцији наше јужне покрајине у уставноправни оквир РС"? Сад, пред изборе сте баш решили да порадите на поменутом, а гласачи само треба да прогутају ту нелогичност.