KOMENTAR: Kurti

Ivan Lovrić

14. 10. 2019. u 12:28

КОМЕНТАР: Курти
Frapantno je što sada lažni srpski liberali pokušavaju da ga predstave kao osveženje na političkoj sceni
SJAŠI Murta, da uzjaše Kurti! Možda bi ovo bio najkraći komentar za buduću smenu na čelu takozvane kosovske vlade. Ali, o liku i delu, kao i o obožavaocima Aljbina Kurtija, ipak, neka reč više.

Frapantno je što sada lažni srpski liberali pokušavaju da Kurtija predstave kao osveženje na političkoj sceni. Ne samo ovde, već i u celom regionu. Za Radu Trajković Kurti je "prvi regionalni političar od Zorana Đinđića koji je odlučio da se obračuna sa organizovanim kriminalom i prekine kontinuitet političke dominacije ratnih profitera". Drugi uspaljenici dodaju da je on nekakav pravednik koji će se boriti protiv korupcije, da je nepotkupljiv i trn u oku Hašimu Tačiju!

Takođe, za neverovanje je da ga predstavljaju kao čoveka bez ratne mrlje. Ali, sudiji Danici Marinković, koja ga je saslušavala posle hapšenja 1999, priznao je da bi ubijao Srbe! Ipak, nije uspeo da okrvavi ruke jer je proveo dve godine i sedam meseci u požarevačkom zatvoru.

Pročitajte još - Aljbin Kurti pravi "Veliku Albaniju" sa Rašićem

Da još malo osvežimo pamćenje o čoveku koji je navodno doneo "osveženje" na političku scenu. Lider pokreta "samoopredeljenje" 2014. godine bacio je suzavac na kolege poslanike. Sada su njegovim obožavaocima oči pune suza radosnica što će on najverovatnije biti na čelu vlade lažne države Kosovo.

I danas, dok se pojavljuje ispod zastave sa dvoglavim orlom na crvenoj podlozi, Kurti nije uopšte odleteo od svojih radikalnih metoda. I dalje smatra da je cena dogovora sa Beogradom "da Srbija prizna nezavisnost Kosova i suoči se sa svojom zločinačkom prošlošću"! Takođe, ne priznaje ni Briselski sporazum i protiv je formiranja Zajednice srpskih opština.

Da li je to stvarno čovek koji je važio za lidera koga je Zapad čuvao za bolje dane, kada odu Haradinaj i Tači? I da li su sa njim, kao što tvrde domaći lažni liberali, stigli bolji dani? Sa ovom kurtamurtalizacijom, teško je poverovati u tako nešto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)