Đurić upozorava:Priprema se manipulacija srpskim glasovima

Tanjug

13. 10. 2019. u 15:33

Ђурић упозорава:Припрема се манипулација српским гласовима

Foto Tanjug

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić upozorio je danas domaću i međunarodnu javnost da se priprema manipulacija srpskim glasovima na Kosovu i Metohiji
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić upozorio je danas domaću i međunarodnu javnost da se priprema manipulacija srpskim glasovima na Kosovu i Metohiji, a sve sa namerom da se pošto-poto u prištinski parlament mimo volje našeg naroda, kako kaže, "ugura neki Kurtijev Srbin".

"Iz ovoga ceo svet treba da vidi kakvi šovinisti i ludaci se u Prištini bave politikom, a sve se ovo radi da bi se Srbi još jednom lažno optužili i izložili mržnji, sa ciljem da se iz ponora izborne katastrofe izvuku Rada Trajković i drugi Kurtijevi kandidati",. naveo je Đurić u saopštenju.

On je ukazao da je bizarno kakvim se trikovima Priština služi kako bi u ovoj "šovinističkoj farsi" srušila izborni rezulatat Srpske liste.

PROČITAJTE JOŠ - POKUŠAJ KRAĐE GLASOVA NA KiM!? Albanci se "otrovali" srpskim kovertama; Prekinuto brojanje glasova iz centralne Srbije; Policija ispituje slučaj

"Poručujemo svima koji misle da prekrajanje izborne volje srpskog naroda može ostati bez posledica da još jednom promisle, jer ovo fingiranje trovanja, koje podseća na događaj iz 1990. godine, jeste brutalni primer izrugivanja demokratiji i ljudskim pravima", poručio je Đurić.

On je ocenio da se javnost na Kosovu i Metohiji danima iz propagandnih kuhinja u Prištini priprema za nekakav veleobrt prilikom brojanja glasova iz centralne Srbije, i danas su, kako ističe, na perverzan i bizaran način, učinili prvi korak ka potpunom ukidanju prava Srba na slobodnu političku volju.

"Ne ulazeći u to da li su albanski članovi prištinske Centralne izborne komisije odglumili alergiju, ili su dobili "šovinijazu" usled psihosomatske reakcije na prisustvo predstavnika Srpske liste, upozoravamo političke aktere u Prištini i njihove savetnike da se ne igraju sa stabilnošću regiona", upozorio je Đurić, saopšteno je iz Kancelarije.

On je poručio i da će o ovoj sramoti biti informisan čitav svet, i "ako iko misli da ovo političko razbojništvo i mangupiranje može da prođe, grdno se vara".

Đurić se oglasio saopštenjem nakon što je prekinut proces brojanja glasova koji su stigli iz Srbije zbog toga što su navodno članovi komisije dobili alergiju na koži posle kontakta sa kovertama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Miso.Pec

13.10.2019. 17:31

Srbija preko ovog bezobrazluka nesme da prodje,Petrović i Rašić iz Srbije nisu dobili ni desetak glasova pa bi na ovaj način da ih promovišu u predstavnike Srba.