POSLE neuspeha pregovora o saradnji sa strankom SPAS Aleksandra Šapića, lider DSS Miloš Jovanović pravi novi pokret koji će okupiti druge političke organizacije, lokalne grupe građana, ugledne pojedince, studente, sindikate.

Kako saznajemo, iako su Šapić i Jovanović imali nekoliko krugova pregovora o savezu, konačni dogovor nije postignut jer je prvi čovek SPAS insistirao da ugase postojeće stranke, naprave novu političku organizaciju i da on bude njen predsednik. Jovanoviću je ponuđeno da bira funkciju najbližeg saradnika lidera te novoosnovane partije.

Pročitajte još - Neslaganja u DS: Lutovac "isključio" poslanike

Za rukovodstvo DSS ovakva ponuda bila je neprihvatljiva, ne toliko zbog kadrovskih rešenja koliko zbog toga što smatraju da nema nikakve logike gasiti stranku koja postoji 27 godina.

Zato je Jovanović krenuo u novi politički projekat i sa saradnicima uveliko obilazi Srbiju, a u poslednjih desetak dana bio je u Kragujevcu, Nišu, Sremskoj Mitrovici, Čajetini, Čačku, Novom Sadu... U naredne tri nedelje cela priča bi trebalo da bude zaokružena, a početkom novembra će se znati ime pokreta koji će predvoditi Jovanovićev novi DSS.