Brnabić i Greminger o saradnji Srbije i OEBS

Tanjug

09. 10. 2019. u 17:35

Брнабић и Гремингер о сарадњи Србије и ОЕБС

Tomas Greminger i Ana Brnabić
Foto: Tanjug

Brnabić je kazala da ceni saradnju sa OEBS-om i njenom Kancelarijom za demokratske institucije i ljudska prava
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je danas sa generalnim sekretarom OEBS Tomasom Gremingerom o saradnji koju ta organizacija ima sa Srbijom kao, kako je na sastanku istaknuto, ključnim faktorom bezbednosti, stabilnosti i ekonomskog razvoja u regionu.

Brnabić je kazala da ceni saradnju sa OEBS-om i njenom Kancelarijom za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) u oblasti unapređenja izbornog procesa.

Podsetila je da je Vlada Srbije, s ciljem praćenja preporuka i unapređenja izbornog procesa, 29. avgusta donela odluku o osnivanju Radne grupe sa OEBS-om i ODIHR-om, na čijem je čelu potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Pročitajte još - VUČIĆ SE SASTAO SA GREMINGEROM: Izuzetno značajna ekspertska podrška OEBS-a

Premijerka je rekla i da je zadovoljna saradnjom koju Vlada Srbije ostvaruje sa Misijom OEBS-a u Srbiji, kao i da je ekspertska podrška koju ona pruža domaćim organima i institucijama izuzetno značajna za našu zemlju, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su se saglasili o važnosti da proces donošenja nove Medijske strategije bude tranasparentan i inkluzivan, a Greminger najavio da će OEBS nastaviti sa aktivnostima podrške institucijama Srbije u sprovođenju ključnih reformi u zemlji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije