Lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti sastao se sa specijalnim predstavnikom za Zapadni Balkan Arneom Sanesom Bjornstadom iz Ministarstva spoljnih poslova Norveške i ambasadorom Norveške na Kosovu Jensom Erikom Grondahlom, a pažnju je privukao jedan detalj sa tog sastanka.

Pročitajte još - BEŽAO IZ SRBIJE PREOBUČEN U ŽENU, ZATVARAN ZBOG TERORIZMA: Ko je Aljbin Kurti, lider "Samoopredeljenja"?

U sali gde su razgovarali potencijalni premijer tzv. Kosova i zvaničnici iz Norveške bila je postavljena i zastava "velike Albanije", pa se postavlja pitanje da li ovo predstavlja prećutnu podršku i ohrabrenje za realizaciju tog projekta.

Podsetimo, stvaranje "velike Albanije" podrazumeva brisanje granica između Kosova i Albanije, na kojoj su ranije radili prethodni premijer tzv. Kosova Ramuš Haradinaj i albanski premijer Edi Rama.

Na ovom sastanku, Bjornstad je čestitao Kurtiju na rezultatima koje je njegova stranka ostvarila, i izrazio interesovanje za politička dešavanja na Kosovu i dijalog između Kosova i Srbije.

Pročitajte još - Briselu ne smeta "velika Albanija"