To što Aljbim Kurti kaže da Srbe u Vladi tzv. Kosova neće predstavljati Srpska lista je nešto što bi možda on želeo - ali nije ono što stoji u zakonu. Dakle, u Ustavu član 96 piše da će predstavnici Srba u Vladi i Skupštini tzv. Kosova biti izabrani većinom predstavnika te zajednice i to je suština. To što govori lider Samoopredeljenja da će uzeti nekog podobnog Srbina je isto kao kada bismo i mi rekli, da nećemo da Kurti bude premijer nego ćemo uzeti nekog drugog, a što je prosto nemoguće - ovako za naš list Dalibor Jevtić, potpredsendik Srpske liste komentariše izjavu Aljbina Kurtija lidera albanskog porketa Samoopredeljenje koji je osvojio najviše glasova na proteklim parlamentarnim kosovskimi izborima.


Ističući da se nezadovoljstvo albanskih birača političkom scenom na KiM izrazilo glasanjem za one koji su u prethodnom sazivu parlamenta, bili u opoziciji, partije Aljbina Kurtija i Ise Mustafe, Jevtić istovremeno ukazuje da je takođe, veoma važno to što je Srpska lista osvojila svih 10 mandata.Ova pobeda Srpske liste po njegovim rečima znači da niko drugi neće moći da manipuliše i trguje interesima srpskog naroda na KiM.

- Zato je bilo važno da mi u velikom procentu pobedimo kako ne bi dozvolili da se pojave neki Srbi bi radili ono što im govore oni koji žele da ugroze srpske interese - ocenjuje Jevtić dok značaj pobede Srpske liste ističe i Igor Simić potpredsednik ove liste.PROČITAJTE JOŠ: Srpska lista ubedljiva, osvojila preko 98 odsto glasova!


- Veličanstveni rezultat Srpske liste je mozaik pobede Srpske sloge i jedinstva u kojem su svaka Srpkinja i svaki Srbin dali svoj lični doprinos. Naš ponosni narod na KiM je pokazao primer odgovornog ponašanja i borbe za nacionalne interese ali i kako se odazivamo kada nas Srbija zove. Ubedljiva pobeda Srpske liste će dati poseban vetar u leđa našem predsedniku Aleksandru Vučiću u borbi za naš narod u nastavku pregovora ali je ova pobeda istovremeno poraz svih onih u Prištini, međunarodnim krugovima ali i beogradskoj opoziciji koji su želeli da na ovim izborima Srbi budu podeljeni i slabi i na taj način bez mogućnosti da se izborimo za opstak i ostanak srpskog naroda na KiM – rekao je “Novostima” Igor Simić nosilac Srpske liste povodom ubedljive pobede na proteklim izborima.