DS između EU i Đilasovog kuma

V. M.

ponedeljak, 07. 10. 2019. u 11:15

ДС између ЕУ и Ђиласовог кума

Radoslav Milojičić

Poslanik Radoslav Milojičić o razgovorima sa vlašću o izbornim uslovima. Đorđevića optužuje da njegovoj stranci nameće odluku o bojkotu dijaloga

JAZ između presednik DS i poslaničkog kluba ove stranke sve je dublji. Zoran Lutovac juče je počeo kampanju bojkota sa drugim liderima Saveza za Srbiju i poručio da neće učestvovati u fingiranim pregovorima sa vlašću. Istovremeno, poslanici demokrata poručuju da je odluka o učešću u dijalogu uz posredovanje Evropskog parlamenta - odluka između evropskih vrednosti i Mlađana Đorđevića.

Pominjanje Đorđevića direktan je prst u oko osnivaču SzS i glavnom zagovorniku bojkota Draganu Đilasu, čiji je kum i blizak politički i poslovni saradnik. Đorđeviću se već dugo pripisuje veliki uticaj u opoziciji bliskoj Đilasu i važi za desničara čija je zasluga uključivanje Dveri u Savez.


PROČITAJTE JOŠ: „Evropske vrednosti ili Mlađan Đorđević“: DS pred važnom odlukom o izborima

Poslanici DS već su doneli odluku da učestvuju u pregovorima koje inicira predsednik Spoljnopolitičkog odbora EP Dejvid Mekalister, a za predstavnike su imenovali Zorana Lutovca i Balšu Božovića. Lutovac je, međutim, odgovorio da nije dobio poziv i juče počeo kampanju za bojkot.

Poslanik DS Radoslav Milojičić, uprkos tome, juče je najavio da će Predsedništvo danas raspravljati o učešću demokrata u razgovorima o izbornim uslovima:

- Siguran sam da će Predsedništvo DS doneti odluku o učešću u razgovorima, jer bi sve drugo bilo kršenje odluka koje smo doneli na zasedanju Glavnog odbora. Ne mogu da verujem da će bilo ko, umesto evropskih vrednosti, izabrati Mlađu Đorđevića, a umesto dijaloga - sukobe. Ovo je par ekselans političko pitanje. Biramo između Zapada i evropskih vrednosti i ruskih lobista, koje predstavljaju Đorđević i Vojislav Šešelj.

Milojičić kaže da mu je drago što su socijaldemokrate Boris Tadić i Marko Đurišić doneli odluku da učestvuju u razgovorima, jer su oni, kako kaže, njihovi politički partneri.

Đilas je juče u Zrenjaninu kazao da nijedna članica SzS neće učestvovati u razgovorima sa predstavnicima vlasti u Skupštini.


PSG: DOLAZIMO AKO NAS POZOVU

POKRET slobodnih građana, koji predvodi Sergej Trifunović, poručio je juče da će se, ukoliko dobiju poziv za pregovore u Skupštini, odazvati. Danas ističe rok do kojeg bi stranke trebalo da se izjasne o učešću u dijalogu o izbornim uslovima.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (27)

Bojana

07.10.2019. 16:49

Opozicija nema ni politiku ni pravac ni smer jer je raspad u kom se nalaze veliki.

Darko

07.10.2019. 17:24

Standardno stanje u opoziciji, gde se ne zna ni cilj, ni nacin realizacije, ni sta je odgovornost.

fretg

07.10.2019. 18:18

Narod je glasao i narod je najbolji sudija, tako da niko ne moze preokrenuti narodnu volju.

Ceda

07.10.2019. 19:19

DS nema nikakvu politiku tako da ni nema potrebe da izlaze na izbore, nemaju sta da ponude.

МАЈА

07.10.2019. 20:16

сваки дан ново бламирање припадника опозиције

nn

07.10.2019. 22:21

Jaz u redovima opozicije, bas cudno, to je i bilo za ocekivati, to se kod njih cesto desava, pucaju po savovima.

Luka

07.10.2019. 22:49

Koliko se samo brukaju opozicionari, njima veći neprijatelji od njih sami ne trebaju.