Đurić: Nedelja je najvažniji dan za Srbiju i Srbe na KiM

Tanjug

04. 10. 2019. u 19:07

Ђурић: Недеља је најважнији дан за Србију и Србе на КиМ

Foto: Tanjug

Marko Đurić pozvao Srbe na KiM da izađu na izbore i podrže Srpsku listu
Direktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić, izjavio je da je 6. oktobar, kada će biti održani vanredni parlamentarni izbori na KiM, najvažniji dan za Srbiju i Srbe na KiM koje je pozvao da izađu na te izbore i podrže Srpsku listu.

Đurić je, gostujući u emisji "Fokus" na televiziji O2, veoma važnim ocenio današnji sastanak predsednika Aleksandra Vučića sa kandidatima za poslanike Srpske liste, jer se, kako je rekao, dogodio u predvečerje još važnijeg dana, 6. oktobra.

PROČITAJTE JOŠ -VUČIĆ POSLE SASTANKA: Glas za Srpsku listu - glas za opstanak i budućnost Srba na KiM i Srbije

"U nedelju se odlučuje o tome da li će srpski glas i glas Srbije biti sačuvan na KiM, da li će Srbija i Srbi imati svoje predstavnike u pokrajinskim institucijama, da li će Srbija imati svoj uticaj na KiM, da li će moći da nastavi da pruža materijalnu pomoć za funkcionisanje našeg školstva, zdravstva i svega drugog", rekao je Ðurić.

Naveo je da je današnji sastanak izuzetno važan i jer je Srpska lista "kičma" srpskog institucionalog i političkog prisustva na KiM, a organizovan je, kaže, sa željom da se ona osnaži pred predstojeće izbore.

Precizirajući zašto je bilo otrebno da se i danas u Beogradu održi taj sastanka, Ðurić je rekao da je to zato što je u prethodnih nekoliko nedelja urađeno apsolutno sve da se Srpskoj listi iseku krila, da se Srbiji na taj način iseku krila i da se ona udalji sa KiM.

Dodao je da je Srpska lista prošla kroz do sada neviđene pritiske.

On je podsetio da su uhapšena dvojica Srba iz Klokota i da im je određen pritvor od 30 dana samo zato što su, dodao je, bili aktivisti Srpske liste i što su se usudili da se bore za srpske interese.

Osim toga, Ðurić je podsetio i da je pre nekoliko dana zabranjen spot Srpske liste za ove izbore.

"Na zahtev prištinskog BIRN-a, koji je inače bukvalno produžena ruka administracije u Prištini, Srpskoj listi je zabranjeno emitovanje spota i ona je novčano drakonski kažnjena sa 30.000 evra, a istovremeno nije kažnjena lista koja Srpsku listu naziva političkim monstrumom, a to je lista Ðilasove Rade i njenog potrčka Nenada Rašića", rekao je Ðurić.

Kako je dodao, to je lista koja ispred razrušenog hrama Hrista spasitelja u Prištini na albanskom jeziku poziva Albance da zauzmu srpska mesta u Prištini tako što će glasati za njihovu listu.

"Mislim da je vrlo važno da građani razumeju i budu upoznati sa time kakva se prevara i podvala Albanaca u Prištini, separatista i njihovih saradnika nažalost i ovde u centralnoj Srbiji, sprema. Oni se spremaju da Albanci glasaju za listu kako bi zauzeli srpska mesta u parlamentu, kako bi tamo doveli sebi poslušne ljude i zato kažu ''hajde da zajedno podržimo najmlađu državu na svetu i uklonimo političkog monstruma'', kako nazivaju Srpsku listu", dodao je Ðurić.

On je pozvao Srbe sa KiM da izađu na izbore u nedelju i podrže Srpsku listu.

"Vi najbolje znate koliko je važno da Srbiju ocuvamo u vašim ognjištima, srcima, institucijama od kojih zavisi vaš opstanak na KiM. Jedini način da to učinimo, da se suprotstavimo nastojanjima da budemo zgaženi, izbrisani sa KiM, bez obzira na sve političke razlike...je da se okupimo oko države Srbije, a državna snaga Srbije na KiM je Sprska lista", zaključio je Ðurić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Deda Panta

05.10.2019. 02:18

Glasajte najvažnije u tuđoj a nepriznatoj državi. Dajte im legitimitet državnosti i vlasti. Lakše će se prodati Kosovo.

Goran

05.10.2019. 03:32

Naravno da je za Vučića bitno da Srpska lista pobedi jer će preko nje kao i 2017 godine kontrolisati Srbe i praviti dilove, ako treba opet sa Haradinajem. A Vi Srbi na Kosovu ako vam je do opstanka idite u bojkot. Ovako samo legalizujete sve što rade Siptari i dajete alibi Vucicu da sutra kaže pa eto Srbi priznaju Kosovo kao nezavisnu državu i tu Srbija ne može ništa. Bruka koja će se u budućnosti učiti u svetu kao primer kolektivnog samoubistva.

жељко

05.10.2019. 06:56

Колико више ''најважнијих дана за Србију''? Најважнији, стварно најважнији дан за Србију, биће дан кад одете са власти!!!!

Kangaroo

05.10.2019. 13:08

Zasto bi glasanje za Srpsku Listu znacilo opstanak Srba na Kosovu, ako je Kosovo deo Srbije sto i u Ustavu pise? Kako bi bilo da svi skupa smognete snage i bar malo postenja, pa priznate da ste nas celo vreme lagali i da odete bestraga? Godinama zivite na grbaci ovog napacenog, izlaganog i ponizenog naroda i nije vas sramota.