Predsednica CIK: Na izbore samo sa kosovskim dokumentima

Tanjug

03. 10. 2019. u 22:55

Председница ЦИК: На изборе само са косовским документима

Ilustracija / Foto I. Radulović

Predsednica Centralne izborne komisije (CIK) Valjdete Daka ponovila je danas da će na izborima na KiM moći da se glasa samo sa "kosovskim identifikacionim dokumentima"
Predsednica Centralne izborne komisije (CIK) Valjdete Daka ponovila je danas da će na izborima na KiM moći da se glasa samo sa "kosovskim identifikacionim dokumentima" i upozorila da će svi članovi komisija koji se ne budu pridržavali smernica o upotrebi identifikacionih dokumenata snositi pravne posledice.

Daka je na taj način reagovala na izjavu direktora Kancelarije Vlade Srbije za KiM Marka Đurića koji je okrivio zvaničnike u Prištini za diskriminaciju Srba zbog odluke da se na izborima 6. oktobra glasa samo sa dokumentima izdatim na tzv Kosovu, prenosi Kosovo onlajn pozivajući na Kosova pres.

Ona je naglasila da su uputstva koja je usvojila Centralna izborna komisija obavezujuća za sve.

PROČITAJTE JOŠ -  Đurić: Spot Rašića biće alibi za krađu srpskih glasova

Iz CIK-a je saopšteno i da su na sastanku tog tela akreditovana još 432 dodatna posmatraca, tako da je ukupan broj akreditovanih posmatraca 34.435.

Srpska lista ranije se žalila na odluku Centralne izborne komisije prema kojoj na predstojećim prevremenim parlamentarnim izborima mogu da glasaju samo građani sa tzv. kosovskim dokumentima, ali je žalba odbijena.

Đurić je danas pozvao sve građane sa KiM koji su u biračkom spisku da se jave i da pokušaju na licu mesta da ostvare svoje biračko pravo, bez obzira na to kakve dokumente imaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Мр Радомир Шћепановић

04.10.2019. 04:03

На Косову и Метохији, треба да важе искључиво српска документа!

Rista Glista

04.10.2019. 05:10

Ma kad' im zapreti onlajn nejaki Đurić... Videće Šipci svoga boga

miki

04.10.2019. 08:50

Pa ako glasaju na izborima samoproglasenog Kosova moraju da imaju dokumenta te tvorevine. Sta je tu cudno?