Želimo da stvorimo ambijent da svi koji žele da ucestvuju na izborima, imaju ravnopravne uslove i da mogu da se kandiduju sa svojim idejama, programima i ciljevima, izjavio je funkcioner SNS i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

On je naglasio da su mere za unapredenje izbornih uslova koje je Vlada usvojila dobar znak otvorenosti i saradnje i unapredivanja demokratskog ambijenta u državi.

"Birački spisak da se pregleda, finansiranje političkih stranaka, zabrana funkcionerske kampanje. To dosad nikad nije bilo", ističe Vučević za RTS.

PROČITAJTE JOŠ - Miloš Vučević sa Bandićem i Pupovcem: Srbi da budu ravnopravni građani Hrvatske

Dodaje da je Vlada pozvala OEBS i druge evropske institucije koje su nadležne za kontrolisanje izbornog procesa da dođu da kontrolišu, ne samo izborni dan, već ceo izborni proces.

Vučević je istakao da ne vidi šta je problem u izbornim zakonima za deo opozicije koja je najavila bojkot, pošto su, kako navodi, te izborne zakone doneli oni.

PROČITAJTE JOŠ - Gradonačelnik Miloš Vučević sa šefom Misije Saveta Evrope

"Svi gradani znaju da ni ova, ni prethodna vlada, ni SNS nije menjao nijedan stav u izbornim zakonima", rekao je Vučević.

Vučević je u gostovanju na RTS govorio i o poseti delegacije Novog Sada Zagrebu i Hrvatskoj i najavljenom formiranju "malog Šengena" izmedu Srbije, Albanije i Severne Makedonije.

Kako kaže, posetili su Zagreb, i Knin, a cilj posete je bio, između ostalog i da se obezbede tablet uređaji za srpske učenike u Osnovnoj školi u Kninu.

Navodi da je delegacija Novog Sada razgovarala tokom posete sa gradonačelnikom Zagreba Milanom Bandićem, predsednikom SDSS-a Miloradom Pupovcem, predstavnicima Srpskog nacionalnog vijeća...