Mitrović: Đilas zna da ne dugujemo porez, tužićemo ga

Novosti Online

25. 09. 2019. u 22:20

Митровић: Ђилас зна да не дугујемо порез, тужићемо га

Željko Mitrović
Foto: K. Mihajlović

Đilas je i na konferenciji za medije SzS odbio da odgovori da li je on čovek koji je policajcu pretio otkazom već je umesto toga optužio Televiziju Pink da državi duguje 25 miliona evra
Posle objavljivanja snimka na kome se čuje kako Dragan Đilas navodno preti saobraćajnom policajcu zato što ga je zaustavio zbog učinjenog prekršaja novinari su u više navrata od njega pokušavali da dobiju potvrdu da li je snimak autentičan.

Đilas je i na konferenciji za medije SzS odbio da odgovori da li je on čovek koji je policajcu pretio otkazom već je umesto toga optužio Televiziju Pink da državi duguje 25 miliona evra.

Na njegove lažne optužbe reagovao je vlasnik Pink televizije, Željko Mitrović.

- (Đilas) radi ovo već ko zna koji put. Umesto da odgovori na pitanje novinara da li je autentičan snimak, da li je autentičan glas na snimku gde on preti policajcu koji samo vrši svoju dužnost da će ostati bez posla i pritom se ophodi prema njemu kao da je čovek sa ulice, a ne uniformisano lice koje samo radi svoji posao, on izmišlja i bavi se lažima - naveo je Mitrović u izjavi za tu televiziju.

On podseća da je već više puta rekao da je Đilas jedna neopisiva lažovčina i taj oblik "fejk" informacije koje pokušava da nametne je jedan od političkih oblika koji je poznat u celom svetu, ali ovde je došao do svoje kulminacije.

Pročitajte još - Đilas pod istragom zbog korupcije


- On je danas rekao da nam je 13 miliona poreza oprošteno. Javni podaci su svima dostupni i pokazuju da ne dugujemo ni jedan jedini evro poreza ni jednoj od državnih institucija. Samo u prethodnih 12 meseci smo platili 1,7 milijardi dinara poreza po različitim osnovama – što PDV, što po zaposlenima, što poreza po odbitku, što mog ličnog. To znači da mi u ovom trenutku ne dugujemo ni jedan jedni dinar poreza - precizirao je Mitrović.

- Novac koji smo dobijali od banaka je novac koji vraćamo. AOF je samo jedna banaka i on ne kaže da je svaki put novac vraćen, i ako je podignut neki novi zajam ili kredit on je uvek sa visokim kamatama plaćen i uvek vraćen - istakao je Mitrović.

Prema njegovim rečima, te "fejk "informacije su nešto što opterećuje našu javnu scenu.

- Bojim se da je sve više i više tih informacija koje su lažne. Što se više približavamo izborima sve će više biti tih lažnih infomracija. To jedan od razloga što mi te ljude ne zovemo na našu televiziju jer nećemo da od ove televizije napravimo nekakvo tviter igralište u kome je fejk isključivi oblik političke borbe - rekao je Mitrović.

Kako je dodao, to što neko nema ni nacionalnu, ni ekonomsku politiku, ni međunarodnu politiku ne znači da mi treba da ga uvažamo sa njegovim izmišljotinama i lažima.

On je dodao sa Đilasom ima nekih desetak suđenja.

- Mi imamo nekih desetak suđenja, ali je ovo prvi put kada ćemo mi njega tužiti zato što je ovo sada prevazišlo svaku meru. On zna da mi ne dugujemo porez. On ima vrlo dobre, vrlo precizne informacije i mi ćemo ovog puta da ga tužimo pa neka dokaže na sudu. Mi ćemo na ovome insistirati u sledećih nekoliko meseci dok god ovo ne isteramo do kraja - kazao je Mitrović.

- Neko ko vas tako gnusno optuži da dugujete nekakav novac državi to može biti neko nema nikakvih stvarnih i ozbiljnih ambicija da učestvuje u političkom životu Srbije. Politički život Srbije se mora očistiti od lažova - dodao je vlasnik Televizije Pink.

(Pink)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (22)

gagiceva

25.09.2019. 23:03

Mitrovica nesto bas i ne volim, ali ne znam odakle bilo kome smelosti da optuzuje nekoga bez cvrstih dokaza i treba da tuzi.

Stevan

25.09.2019. 23:04

Đilas na pitanje novinara odgovara kontra pitanjima a nikako da odgovori kako je stekao silne milione

j

25.09.2019. 23:05

Sada je na red dosla i televizija da bude kritikovana i prozivana od strane doticnog, koji prelazi sve granice svog bezobrazluka.

Dare

26.09.2019. 00:10

Kao i uvek Dragan Đilas se bavi obmanama i lažima i to nije ništa čudno, to je deo njegove svakodnevnice.

Bojana

26.09.2019. 17:21

Djilasova politika se bazira na plasiranju lazi i kleveta na racun njegovih protivnika .

Davor

26.09.2019. 17:55

Narod je svestan da se Đilasova politika zasniva na laži, zato i nećemo dozvoliti da ponovo dodje na vlast.

Ana

26.09.2019. 19:03

Djilas jedino sto zna je da laze i preti, i treba da bude tuzen i da odgovara za svaku izgovorenu laz.

Kica

26.09.2019. 20:04

Vec nam je poznato da Djilas na svako pitanje odgovara nekom novom izmisljotinom u kojoj proziva neko drugog, samo da bi skrenuo paznju sa sebe.