Dačić sa funkcionerkom Organizacije karipskih država

Tanjug

sreda, 25. 09. 2019. u 10:39

Дачић са функционерком Организације карипских држава

Foto Tanjug / AP

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, na marginama 74. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, razgovarao je sa generalnom sekretarkom Organizacije karipskih država (ACS) Džun Somer
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, na marginama 74. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, razgovarao je sa generalnom sekretarkom Organizacije karipskih država (ACS) Džun Somer.

U sadržajnom razgovoru generalna sekretarka Somer detaljno je upoznala ministra Dačića sa teškim posledicama koje su ostavili uragani tokom ove sezone.

Posebno je ukazala na problem sa raseljenim licima koji su ostali bez domova nakon prolaska uragana i da je na Bahamima u toku humanitarna katastrofa.

PROČITAJTE JOŠ - DAČIĆ U NjUJORKU: Debata u UN, učešće na značajnim skupovima

Šef srpske diplomatije istakao je da se odnos Srbije sa karipskim regionom razvija u željenom pravcu na zadovoljstvo Srbije i brojnih država regiona.

Generalna sekretarska Organizacije karipskih država zahvalila je ministru Dačiću na pomoći i podršci koju Srbija pruža celom karipskom regionu i pozvala je ministra da nastavi sa uspešnom saradnjom sa regionom i bilateralno sa državama Kariba.

Ministar Dačić zahvalio je na podršci Organizacije u razvoju sveopštih odnosa sa karipskim regionom, saopštio je MSP.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije