Srpska lista pod brojem 135

D. Z.

17. 09. 2019. u 16:55

Српска листа под бројем 135

Foto: D. Z.

Kosovska CIK odredila redosled stranaka koje će učestvovati na izborima šestog oktobra
U Centralnoj izbornoj komisiji danas je organizovano izvlačenje brojeva koji će označavati redosled stranaka na vanrednim parlamentarnim izborima 6. oktobra.

Pored predstavnika CIK-a, odnosno stranaka i koalicija koje učestvuju na izborima, izvačenju brojeva po kojem će redosledu biti štapani glasački listići sa strankama i koalicijama koje učestvuju na izborima bili su prisutni i predstavnici diplomatskih predstavništava na Kosovu, evropske posmatračke misije i civilnog društva.

Srpska lista koja učestvuje na ovim izborima uz podrušku države Srbije ali i brojnih stranaka na Kosovu i Metohiji, poput SRS, potom OO Socijalističke partije Gore i drugih nalaziće se pod brojem 135 na biračkim listićima.

Inače, na izborima će učestvovati 25 političkih subjekata, od kojih 20 stranaka, četiri koalicije i jedan nezavisni kandidat.

Predizborna kampanja počeće 25 septembra i zavrašava se 4 oktobra, dok je rok za prijavljivanje posmatrača iz političkih subjekata koji učestvuju na izborima do 27 septembra a do 1. oktobra predviđen je rok za prijavljivanje međunaordnih posmatrača i medija.

Foto: D. Z.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (30)

Serbinator

17.09.2019. 18:47

Verujem da će naš narod na Kosovu i Metohiji izaći u najvećem broju do sada na izborima zato što znaju koliko se Srpska lista bori za njihove interese.

Pedja

18.09.2019. 05:35

Broj je manje bitan, a bitnije je da skoro svi Srbi glasaju za Srpsku listu.