NA poruke iz Saveza za Srbiju da je čitav ovaj blok od vikenda u bojkotu izbora, iz SNS uzvraćaju da lideri opozicije više ne traže poboljšanje izbornih uslova kako bi na njih izašli, već jedino što rade jeste izmišljanje razloga da ne učestvuju u izbornoj trci.

Za članicu Predsedništva SNS Zoranu Mihajlović, tvrdnje šefa Narodne stranke Vuka Jeremića - da je poziv misiji OEBS da prate izborni proces u Srbiji usledio kasno - predstavlja još jedan od dokaza da se opozicija u stvari plaši izlaska na birališta:

I potpredsednik GO SNS Marko Đurić smatra da "Sanda Rašković Ivić i njeni tajkunski partneri Dragan Đilas i Jeremić", ne žele da bojkotuju izbore zato što su uslovi nedemokratski, već zato što znaju da bi "na njima bili osramoćeni i do nogu potučeni".

Pročitajte još - Đilas minirao ujedinjenje DS

Nakon odluke DS i stranaka koje će činiti Ujedinjeni DS - SDS i Zajedno za Srbiju - da pod ovim uslovima ne učestvuju na izborima, lider Dveri Boško Obradović rekao je u ponedeljak da je SzS sada u celosti u bojkotu:

- Ovo nije borba međunarodne zajednice nego naša borba. Mi nismo za bojkot, mi smo za fer i poštene izbore. Za SzS pregovori su mogući, ali su bitni uslovi. Svako ko je prava opozicija neće učestvovati na Vučićevim lažnim izborima.