Kad Dragan Đilas priča o slobodi to znači da su državni organi počeli da pitaju za 600 miliona evra, ekao je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Vulin je gostujući na Pink tv rekao da Đilas preti olujom, što je, kako je rekao, stvar, ako ništa drugo, dobrog ukusa da se tako nešto ne kaže.

"Da li možete da zamislite u Izraelu opozicionog jevrejskog političara koji kaže Netanjahuu da "ako ne sluša pesmu, doživeće Holokaust". Znate šta bi se desilo? Taj čovek bi, u političkom smislu, nestao sa lica zemlje", rekao je Vulin.

PROČITAJTE JOŠ - Vulin: Đilasa preziru i oni za čiju se podršku bori

Kod nas je, primetio je, najnormalnije, da Đilas preti narodu kome je 250 hiljada ljudi proterano u hrvatskoj vojno-policijskoj akciji "Oluja", preti preti unutrasnjom olujom.

Prema njegovim rečima, kad god Dragan Đilas priča o slobodi, to znači da su državni organi počeli da pitaju za onih 600 miliona evra.

"I onda on, misleći na svoju slobodu, gleda ko će se za njega boriti i ko će braniti njegov novac, ko će braniti njegovih 600 miliona evra, koji njegov bivši ili sadašnji saradnik će za njega podneti teret robijanja", naveo je Vulin.

PROČITAJTE JOŠ - Vulin: Jeremića i Đilasa biraju stranci

Govoreći o rezultatima juče održanih izbora u Opštini Medveća, Vulin je rekao da je te izbore obeležio najveći izlazak građana do sada - 67 odsto i to u, kako je rekao, trenutku kada nije vođena kampanja, kada još uvek traju godišnji odmori.

Podsetio je da su građani Medveđe apsolutnu većinu dali SNS Aleksandra Vučića.

Ocenujući to kao veliki uspeh za opštinu u kojoj žive Srbi i Albanci, Vulin je rekao da građanima te opštine zaista treba čestita, a ne da opozicija koja nije učestvovala na izborima priča da su oni ucenjeni.

O eventualnom bojkotu opozicije predstojećih parlamentarnih izbora u Srbiji, Vulin kaže da na izbore izlazi onaj ko misli da može da ostvari dobar rezultat.

"Ko ne misli, neće izaći na izbore. Znam da neće biti lako izaći na izbore ako Aleksandar Vučić bude nosio listu", kazao je Vulin i dodao da je otuda i zahtev opozicije da Vučić ne učestvuje u kampanji.