Premijer u ostavci takozvanog Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je danas da ne vidi zašto bi se nastavio dijalog ako Beograd ne pristaje na priznanje.

"Ako to nije priznanje, zašto sedeti s njima za stolom", zapitao je Haradinaj, prenosi Klan Kosova.


Rekao je da svi znaju da Srbija poručila međunarodnoj zajednici da ima problema sa priznavanjem Kosova i da nešto traže.


Pročitajte još: Haradinaj se oglasio povodom napada na srpskog dečaka u Kosovskoj Mitrovici


"To „nešto“ nije definisano. Ovo pitanje granica je prošlo, oni koji su bili njegovi sponzori nisu uspeli. Bolje se nositi s njima i tržištem nego sa težim stvarima", precizirao je Haradinaj.
ž

On je dodao da na sastanaku sa američkim senatorima Ronom Džonsonom i Krisom Marfijem od Prištine nije traženo da se pronađe "određeni kompromis" u odnosima sa Beogradom.

"Nije tražen određen kompromis sa Srbijom. Iskoristio sam ovu priliku da potvrdim da je Kosovo stopostotno suverena država i da smo spremni da sklopimo sporazum sa Srbijom o međusobnom priznavanju u postojećim granicama, ako oni budu spremni", kazao je Haradinaj, a prenosi Kosovapres.


Haradinaj je dodao da je "razumljivo da će u slučaju sporazuma,doći do obnavljanja trgovinskih odnosa“ Beograda i Prištine, prenosi Kosovo.onlajn.