VUČIĆ U BUDIMPEŠTI: Srbija prošle godine izgubila ceo grad veličine Kikinde; Obećanje i poruka deci u srpskoj školi

Tanjug

četvrtak, 05. 09. 2019. u 10:11

ВУЧИЋ У БУДИМПЕШТИ: Србија прошле године изгубила цео град величине Кикинде; Обећање и порука деци у српској школи

Foto Tanjug

Pedsednik Vučić će zatim obići i Srpsko zabavište, osnovnu školu, gimnaziju i kolegijum "Nikola Tesla", gde će razgovarati sa učenicima
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas u Budimpešti srpsku školu „Nilola Tesla“ i najavio podršku države, a decu pozvao da vole svoju otadžbinu.

Vučića su na ulazu škole dočekali direktor Jovanka Lastić, predsednica samouprave Srba u Mađarskoj Vera Pejić Sutor, te poslanik u mađarskom parlamentu srpskog porekla, Ljubomir Aleksov.

Ispred ulaza u školu predsednika su dočekala deca u tradicionalnoj nošnji, sa hlebom i solju.

„Uradićemo sve da se ovde iznedre novi Tesla, novi Milanković... Mnoge pametne glave je dao srpski narod“, kazao je Vučić u razgovoru sa učenicima, govoreći o svim znamenitim Srbima, uključujući one koji su živeli i radili izvan Srbije.

On je rekao da zna da ovu školu pohađaju deca i iz Srbije i celog regiona.

„Molim vas da učite, da budete vredni jer znanje je jedino što niko ne može da vam oduzme“, kazao je on dodajući da ljubav prema srpskom narodu i otadžbini imaju, i zahvalio se roditeljima koji su to u njih usadili.

Upravi škole je poručio da ambasadoru Srbije u Budimpešti jave svaki problem i zahteve.

Zahvalio se i mađarskom premijeru Viktoru Orbanu na svemu što je učinio da đaci imaju bolje uslove.

Istakao je da je Srbija spremna da uloži mnogo više novca, nego sto je ranije činila.

Predsedniku su potom deca postavljala pitanja, a Marko Štulić je zamolio da drzava Srbija pomogne u udžebnicima i rečnicima.

„Iz svoje lične biblioteke pokloniću vam 200 svojih knjiga. Za udžbenike, koliko god bude potrebno Srbija će obezbediti“, rekao je Vučić. Na molbu direktorke da država pomogne u kupovini susedne zgrade, kako bi se škola proširila Vučić je rekao da će država to učiniti, iako ta zgrada nije jeftina.

„Napravili smo prelepu srpsku kuću u Podgorici. Pravićemo je i u Zagrebu, a želimo da imamo nešto što je još mnogo lepše od takvih kuća, a to su srpske obrazovne ustanove“, kazao je on.Jedna učenica pitala je da li je moguće da matica organizuje predmetna takmičenja za učenike i decu iz ovog regiona, na šta je Vučić odgovorio da se ne razume u to, ali da će nadležnom ministru preneti i da ne vidi nijedan problem i razlog da učenici iz Budimpešte ne dobiju pozivna pisma za takmicenja u Srbiji.

„Mi nas vas računamo, samo vi računajte na našu Srbiju. Imajte tolliko energije i borite se za svoje proodice, ali nikada ne zaboravite Srbiju i borite se i za nju“, poručio je on.

Predsedniku je na poklon uručena umetnička slika sa likom Vuka Karadzića, autorke Ane Rebović.
PREDSEDNIK NASTAVIO POSETU MAĐARSKOJ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je dvodnevnu posetu Budimpešti učešćem na Trećem demografskom samitu, tokom kojeg će obratiti učesnicima konferencije.


Skup je počeo blagoslovom kardinala Petera Erdoa, nadbiskupa Nadbiskupije Estergom, kao i obraćanjem nekoliko predstavnika hrišćanskih i jevrejske zajednice o značaju povećanja nataliteta.

Prisutnima će se, između ostalih, kako je planirano, obratiti, premijeri Češke i Slovačke Andrej Babiš i Peter Pelegrini, bivši premijer Australije Toni Ebot, a pozdraviće ih domaćin skupa, mađarski premijer Viktor Orban.

PROČITAJTE I: PREDSEDNIK U BUDIMPEŠTI: Odnosi sa Mađarskom izuzetni, Orban iskren prijatelj Srbije

PROŠLE GODINE SRBIJA "IZGUBILA" CEO GRAD VELIČINE KIKINDE

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas da se Srbija suočava sa istim demografskim problemima kao i cela Evropa, da je prošle godine brojčano izgubljen ceo jedan grad veličine Kikinde, da je vlada uvela mere, ali da rezultati još nisu vidljivi.


Vučić je na Trećem demografskom samitu u Budimpešti rekao da je Srbija prošle godine izgubila "ceo jedan grad", budući da je umrlo više od 100.000 ljudi, a rodilo se 63.175, što znači da je demografski minus za godinu dana - 37.680 ljudi. To znači da je Srbija izgubila grad veličine Kikinde, u kojoj sada živi oko 38.605 stanovnika, rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da je prosečna starost u Srbiji 43,2 godine, dok je 20,2 odsto populacije starije od 65 godina.

Kako je rekao, nijedna generacija onih koji su rođeni posle Drugog svetskog rata nije omogućila prostu reprodukciju.

"To nam govori mnogo o suštini problema", rekao je Vučić.


On je naveo da je Srbija u poslednjih 75 godina imala padove i uspone, periode mira i rata, prosperiteta i ekonomske stagnacije i pada, ali da je natalitet od pedesetih godina dvadesetog veka ispod nivoa potrebnog za "obnovu populacije".

"To znači da, da bi nas sledeće godine bio isti broj kao danas, broj dece po ženi bi trebalo da bude 2,1, a u Srbiji je 1,48", rekao je Vučić.

On je naveo da je u Mađarskoj stopa nataliteta 1,49, skoro ista kao u Srbiji, ali da su mere Viktora Orbana dale rezultate.

Vučić kaže da su negativni trendovi prisutni i u bogatim i u siromašnim zemaljama, pa da tako u Srbiji najbogatiji delovi zemlje, najbogatije opštine u Beogradu, imaju najmanje stope nataliteta.

Tako su, kaže, i mere koje su preduzete dale rezultata u najsiromašnijim delovima zemlje.

"Niko ne može da garantuje, šta god da uradite, ne znate da li ćete dobiti pozitivne rezultate. Tako su mere u jednoj zemlji, koje su dovele do poboljšanja, nisu uspele u nekoj drugoj", rekao je Vučić.

On je naveo da sve zemlje, zbog budućnosti svoje, ali i budućnosti Evrope, treba da rade zajedno na tom problemu.

Vučić je na početku rekao i da je predsednik Mađarske Viktor Orban zaslužan za odnose Srbije i Mađarske koji su, istakao je, najbolji u savremenoj istoriji.

"Hvala na posvećenom radu na odnosima Srbije i Mađarske", rekao je Vučić i istakao da će Srbija ostati posvećena dobrim odnosima sa tom zemljom

Vučić je rekao da nije došao u Budimpeštu da drži bilo kome lekcije, već da uči o tome kako bi se mogla rešavati situacija, koja postaje kritična i zahteva momentalnu reakciju svih država.


VUČIĆ: AKO NE BUDE VIŠE DECE - "GASI SE SVETLO"

Predsednik Aleksandar Vučić preneo je danas u Budimpešti novinarima da su razgovori koje je imao sa premijerima Češke i Slovačke, Andrejem Babišom i Peterom Pelegrinijem, a posebno sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, bili od izuzetnog značaja za Srbiju, kao i da je Demografski samit novi impuls daljem zajedništvu i približavanju tih zemalja.

Vučić je istakao da su svi učesnici samita, na kojem je i on govorio, razumeli koliko smo mali pojedinačno i da samo zajednički možemo da napredujemo i gledamo u budućnost.

U tom smislu, naveo je da pojedine validne prognoze pokazuju da će 2070. godine SAD biti pete po veličini, odnosno brojnosti stanovništva.

Sada su treće, a prestići će ih Nigerija i Pakistan.

Takođe, ukazao je da su među prvih 20 zemalja samo četiri iz Evrope, a obe su zabeležile pad - Rusija sa 4. na 9. mesto, a Nemačka sa 7. na 17. mesto.

"Onda vidite kako se demografska, ali i ekonomska moć šire na drugim stranama, na azijskom i afričkom kontinentu. A onda nije nemoguće zamisliti model po kojem ćemo početi da ''gasimo svetlo'' za sobom, ako ne razumemo da moramo da imamo više dece", poručio je Vučić.

Zato je ponovo zamolio sve da, bez obzira na kritike koje njegovi apeli izazivaju, razumeju da je Srbiji potrebno više dece, jer bez njih nećemo imati ni ekonomiju, ni naciju.


"Nikakvih ekonomskih problema nećemo da imamo, ako izbegnemo političke probleme", podvukao je Vučić.

Ponovio je da danas nemamo pitanje teritorija, već opstanka naroda, te istakao da je Srbija prošle godine izgubila grad veličine Kininde, a u 20 godina gradove veličine Novog Sada i Niša.

Preneo je da je i mađarski premijer Viktor Orban primetio da su demografski problemi evropski fenomen i da moramo sa tim da se suočimo.

Vučić je dodao da će cena za dva svetska rata, a Srbiji i za ratove 1990ih, u demografskom smislu, tek doći.

"Moraćemo da razmišljamo više, ne samo o sebi već i onome što dolazi posle nas", podvukao je predsednik Srbije.

Najavio je će biti i daljih povećanja dodataka za porodice, porodilje, majke, kao i da će, prvo državne, a zatim i privatne kompanije biti u obavezi da grade obdaništa u svojim sistemima, gde majke mogu da ostave decu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (119)

Mirjana

05.09.2019. 10:42

Odnosi Srbije i Madjarske su na zavidnom nivou a predsednik Vucic radi na tome da budu jos bolji i cvrsci.

Jovan

05.09.2019. 10:44

Ovaj skup je veoma značajan. Evropa generalno ima ozbiljan problem sa demografijom. Treba naći sistem kako da se podmladi nacije.

Fodor

05.09.2019. 10:44

Ovaj skup je veoma značajan. Evropa generalno ima ozbiljan problem sa demografijom. Treba naći sistem kako da se podmladi nacije.

Marija

05.09.2019. 10:46

Veoma znacajan samit u Budimpesti za snazenje saradnje sa Madjarskom, Ceskom i Slovackom!

Damjan

05.09.2019. 10:48

Vesele vesti kada čuje čovek da sa nekim susedima su odnosi veoma prijateljski a idu ka tome da budu još bolji.

Jova

05.09.2019. 10:52

Veliki broj srpskog stanovništva živi u Madjarskoj i poseta predsednika pokazuje brigu o njima!

Daliborka

05.09.2019. 10:53

Samo da se nastavi sa izgradnjom dobrih odnosa Srbije i Mađarske to je obostrana dobit.

Nexy09

05.09.2019. 10:58

Srbija i Madjarska kao susedne zemlje treba da odrzavaju dobre odnose i saradnju, koji mogu doprineti razvoju privrede i ekonomije.

Danilo

05.09.2019. 11:00

Ратови су нам скоро унштили земљју и драстично смањили популацију.На свима нама је велика одговорност за будућност Србије а не само на држави.

rodoljub

05.09.2019. 11:01

Demografski samit u Budimpešti: Značaj povećanja nataliteta u hrišćanskim zajednicama. Mogao bi da se prihvati neki savet i za Srbiju. Demografski Savet, formiran 2018. u skupštini SRB, za finansijaki podsticaj radjanja protiv bele kuge (u srpskom narodu): doneto rešenje: ... za 3 dete 12.000,oo din. svakog meseca na 10 god, za 4 dete 18.000,oo? To odgovara manjinama sa visokim natalitetom, a kod Srba vlada bela kuga? Kontradiktornost (Srbi se smanjuju).

Danilo

05.09.2019. 11:03

Где би нам био крај да све суседне земље разумеју Србију као Мађарска и да овако добро сарађујемо.

Nikoletka

05.09.2019. 11:13

Dolaskom predsednika stigla su resenja i vece novcane naknade za trece i cetvrto dece i polako se ta crna statistika menja u poslednje vreme.Prethodnih perioda nije ni bilo uslova za to.

Анти Антифа

05.09.2019. 11:13

Председник СНС је "заборавио"да је поред морталитета из Србије отишло 51.000 људи. А то је укупно град величине Чачка

КИР СРБИН

05.09.2019. 12:20

@Mima - СТВАРНО???? КОЛИКО ИМАШ ДЕЦЕ???? АЈДЕ СЕНДВИЧАРУ НЕ ПРДИ....

Seka

05.09.2019. 11:19

Opozicija je svesna toga da bi doživela debakl na izborima, zato ih i izbegava. Narod nikada neće podržati njihovu politiku mržnje i nasilja.

Рашо

05.09.2019. 11:20

Ако ниси ништа чинио за повећање рађања зашто не учиниш ништа да људи не одлазе. Напротив, то чак прећуткујеш и кријеш а стварност је да је више отишло него се родило! То су твоји и резултати твоје партије којом царују нешколовани, људи без икаквих знања, искустава и резулатата рада председниче! Никада у животу нису радили ништа и сад воде државу. То нема нигде! Узалуд приче и убеђивања, никада и нигде такви људи нису донели напредак у било чему!

Terenac

05.09.2019. 11:26

Apsurdno i netačno. Srbija je udvostručila svoju populaciju posle drugog svetskog rata. Predsednik manipuliše podacima, jer skriva POGUBNU vladavinu SPS, SRS, sada i SNS. Problem sa natalitetom je počeo od početka 90-ih, plus ISELJAVANJE zbog katastrofalne socijalne i ekonomske politike. Samo prošle godine 50.000 srba se ISELILO zbog haotičnog stanja u privredi i društvu. Dosta nam je skrivanja istine. Zbog ovakvih političara koji su privatizovali državu, srba je sve manje i manje.

Valentina

05.09.2019. 11:33

Najbolji odnosi Srbije i Mađarske u istoriji,samo neka se tako nastavi .Drastično smanjen natalitet je veliki problem Srbije.

Djordje Petrovic

05.09.2019. 11:37

Ne bih se ja brinuo za Predsednika Nam. Sto vise ljudi ode, to manje ljudi koji ce da glasaju protiv Vucica.

Goran

05.09.2019. 11:48

Pre 3 godine je pljuvao po ženama u Srbiji tvrdeći kako one idu na trudnicko jer ne žele da rade. Zatim je trebalo 2 godine da mu se nacrta da nestajemo. Srbija je pala ispod 7 miliona drzavljana. Ali ima čak 6.7 miliona biraca, a pre 2 godine 6.8 miliona biraca. Sa svakim izgubljenim ova vlast je upisala po jednog dodatnog biraca. Od koga li je to naučio.

Pitanje za slaboumne

05.09.2019. 14:59

@Goran - Ako je manje od 7mil, dakle 6mil i nesto, kako je onda imao 6.8mil biraca? To znaci da je 6.8mil punoletnih sa pravom glasa? Gde ti vidis 6.7-6.8mil biraca? znaci da nas u drzavi ima par miliona vise od 7 miliona, a nema nas? Prosta logika.. Ispada da Republicki zavod za statistiku i Republicka izborna komisija ne mogu da se dogovore koliko zapravo Srbija ima stanovnika odnosno biraca.. Brojke ti se Gorane ne uklapaju sa zvanicnom statistikom..

Mama

05.09.2019. 11:49

Odlicna konstatacija ali bez sigurnih radnih mesta i redovnih prihoda nema sigurne egzistencije a samim tim ni uve anja porodice.

Чича

05.09.2019. 11:54

Да сам ђецу правио због Велике Моравске никад их било не би. Ко ђецу воли он их и има ако му Бог да. Јаловој Србији се нешто не да. Шугавом прасету и комарац смета.

REALAN

05.09.2019. 12:42

@sasa - Sta? Pa da i moja deca robuju deci ovog Robovlasnika!!! Ako cu raditi na natalitetu, to treba raditi izvan Srbije!

Lepi Džoni

05.09.2019. 11:58

Srbija će dobrim merama populacione politike svakako stati na put ovom problemu modernih društava i zaustaviti negativan prirodni priraštaj.

REALAN

05.09.2019. 12:41

@Iki - Ne, ne treba! Niko ne zeli ziveti u robstvu da bi ovaj Vladika, Vladar i Veliki ziveo kao Kralj, Car i Vrhovni Vozd!!

Аца ревносни жаца

05.09.2019. 14:44

@Ap0qalypto - То раде и Немци са увезеним из Африке и Блиског Истока па им популција дневно расте. То омогућава Немицама да буду министарке, директорке, пилоткиње, лекарке, адвокаткиње..... и да им тако секс узгред служи само као врста неке спортске допуне, па се за рађање деце једноставно недостаје време. Ни код мушког дела није много боље јер се под овим условима све већи број демонстратзивно и "с поносом" оријентишу на истололне. Нов нам прираштај сад само могу роде да доносе.

tale

05.09.2019. 12:09

veoma je tužno što Srbija polako gubi svoje stanovništvo, potrebno je što pre kroz mere socijalne politike unaprediti standard kako bi se situacija promenila

Zoran

05.09.2019. 13:07

@tale - Eto vidis, svi u Srbiji misle da se ide SAMO zbog para. Nije standard samo pare, mada je i to, nego i moral u drsutvu. I moral cini standard. Onima kojima je lepo u Srbiji, ostaju, a oini drugi ti odlaze. I to ovi koji ostaju su ubedjeni da ovi koji odlaze idu SAMO zbog para. Sad znas i ko ti ostaje.

Kako to misliš još jednom

05.09.2019. 13:01

@Ana - Kad se to u istoriji pokazala kao prijatelj? Kad je već tamo, neka pita gde su nestali Srbi iz Sent Andreje? Sad ih tamo ima 7, koliko i pravoslavnih crkava, a nekad je bila varoš sa 25.000 Srba. Jesu li to ti prijatelji?

Desimir

05.09.2019. 12:22

Nista strasno oni ce se vratiti ulagati u Srbiju doneti devize koliko gradjana evropska unije otislo pa i nemci.idu u drugim drzavama za vece plate i bolji standard

Sarplaninac

05.09.2019. 12:34

Prica o nestajanju, onaj ko je najviše odgovoran za to! Pa od kada ste vi na vlasti,pobeglo/oterali ste sve mlado,vredno,pametno!! A sada su počeli da beže i stari,sve to zbog naprednog života i bolje budućnosti!!!! Ostavka!!!

Bcb

05.09.2019. 12:37

Danas je moj brat sa snajkom otisao u Nemacku.I ostali njegovi prijatelji se spremaju.Na visoki odliv odavno upozorava EU i MMF...I sta se radi povodom toga?Beze ljudi iz bede i nemastine.

Iz Srbije

05.09.2019. 12:39

Zato sto ste celu drzavu upropastili!!! i VI i ovi pre vas i ovi pre njih!!! Sram vas bilo! Umesto da radite za Narod, sada Narod radi za vas!!! I posto vise nema ko da radi (jer su svi pobegli) sada pricate kakto nestaju ljudi, a skrito se zalite kako nem KO DA RADI ZA VAS!!!

ЛОЛА АЛАС

05.09.2019. 12:41

УМЕСТО ШТО ЖДЕРЕТЕ СЕНДВИЧЕ И ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ, БОЉЕ ЈЕ ДА ПРАВИТЕ ДЕЦУ....

električar

05.09.2019. 12:44

Ne pomaže se natalitet ako se vrži diskriminacija dece. Na taj način se samo održava nepoverenje u vlast, kao i do sada. Ne može se Zakonom odrediti da je treće dete samo ono od kad se Zakon donese, a sva treća deca koja su rodjena pre zakona "nisu treće dete". To je klasična diskriminacija kojom vlast pokazuje koliko je iskrena i koliko je zaista posvećena onome što govori u vezi sa "negovanjem trećeg deteta" !!! Ništa novo ...

Sima

05.09.2019. 12:49

Ljudi napustaju Srbiju jer je rezim korumpiran. SNSovci su na svim instacama pokrali sve sto su mogli. Natalitet moze da pomogne ali ne moze da stane na kraj lopovluku.

Mr Majestyk

05.09.2019. 12:56

Oni koji su otišli u inostranstvo više neće glasati protiv SNS, dok će svi koji su umrli glasati za SNS. Sve u svemu, nije loše.

s

05.09.2019. 13:07

VUČIĆ U BUDIMPEŠTI: Srbija prošle godine "izgubila" ceo grad veličine Kikinde ali, mogu naprednjaci to i bolje, dogodine, novi sad, a na kraju beograd !!!

MILOŠ

05.09.2019. 13:07

Nije za to kriv Vučić, trideset godina se ova zemlja tlači i hara on čovek hoće da spasi što se spasiti može. Njegov problem je što istini gleda u oči i rešava nagomilane probleme koje su mi drugi ostavili. Prave patriote to vide i znaju.

Cenzor

05.09.2019. 14:03

@MILOŠ - Da, da. On je baš posvećen istini. Ne može da spava jer stalno misli na istinite laži koje propoveda!!!

Лазарев Град

05.09.2019. 13:08

је ли може један дан без овог лика?, један дан?!?

Miroslav Dusic

05.09.2019. 13:09

Nije stvar samo podaticaj radjanja nego poboljsati živit sprečiti i usporiti smrtnost ali kako donji sloj i penzioneri samalim primanjima žive sve će više narod umirati !!!!

zola

05.09.2019. 13:16

Ako se poboljša materijalna situacija bude sigurnog posla onda će se i demografska situacija poboljšati.

Cetiri sina

05.09.2019. 13:18

Sve u zivotu je matematika Ovo je jednacina za trece ili cetvrto date. Dobar posao + kvalitetan stan = Date.

Dara

05.09.2019. 13:31

Nije ovo prvi put da predsednik Vuci naglasava, ovo je samo podsecanje sta je vec rekao. Demografska struktura mora da se jaca da bi mogli da ojacamo ujedno i zemlju time.

Dymitr Ogonowski

05.09.2019. 14:00

Tako postoji zbog uticaja savremene zapadne civilizacije (abortusi itd.).

Drago

05.09.2019. 14:19

A sto lepo ne preformulisete to gospodine predsednice ovako.Narodu Srbije je izvredjana inteligencija da nema dalje.Radja se dovoljno dece nego beze da nebi postali izbezumljeni kao njihovi roditelji. I da nebi gledali kako kriminalne face imajuuticaja u kreiranju drustva!

BORKO

05.09.2019. 14:21

PREDSEDNIK SVAKI DAN NAM OTKRIVA TOPLU VODU. ZAHVALNI SMO MU NA TOME. MI TO NE VIDIMO.ZA DESET GODINA MILION SRBA ĆE NAPUSTITI SRBIJU. POTPISUJEM.ONI KOJI OSTANU ŽIVEĆE KO CAREVI, KUĆA ĆE BITI NA PRETEK, A ZEMLJE KOJU NIKO NEĆE, ZARAŠĆE U KOROV. VODOTOKOVI ĆE BITI U ŽABOKREČINI PUNI SMEĆA I GMIZAVACA. ČAŠA VODE, BIĆE ZLATO.

vladica76

05.09.2019. 15:29

@BORKO - Opstala je Srbija i OPSTACE!! bilo je i gorih stvari po nasu drzavu proslog veka... treba da ostave srpski paos i odreknu se drzavljanstva i tada-put pod noge..a ne da budu "najveci"Srbi i patriote sa udaljenosti od 15.000km!!

Igor

05.09.2019. 14:34

Dok god naša deca plaćaju i kupuju komplet knjiga i pribor za školu a nacionalne manjine i emigranti dobijaju besplatne neće biti napredka. Šta vredi stimulacija za novorođenčad kad ih posle treće godine država zaboravi i oni padaju na teret roditelja koji jedva krpe kraj sa krajem.

roper

05.09.2019. 17:07

@Igor - svaka cast Igore.ali kao sto vidis vecina ne voli istinu.mozda je i to jedan od razloga...

Serbinator

05.09.2019. 17:42

Mnogi će reći da je trebalo decenijama ranije da se misli o ovome, ali nikad nije kasno i verujem da Vučić može da preokrene stvari u korist Srbije i da će se baš narod polako vraćati svojoj zemlji.

Serbinator

05.09.2019. 17:44

Porast nataliteta glavna je briga ne samo u Srbiji nego i u celoj Evropi, pogledajte čak i Nemačku, i tamo je mnogo star narod u proseku, a šta reći za ostale. Mislim da smo krenuli da mislimo na vreme o ovom problemu i da će se naša demografska karta popraviti u budućnosti.

Marija Mitic

05.09.2019. 17:52

Naša deca su uvek dobrodošla u svoju domovinu! Gde god živeli, Srbija će ih uvek dočekati raširenih ruku!