Srpska lista poručila je sinoć da Srbi na Kosovu i Metohiji ne smeju da dozvole podele i pozdravila odluku Miroslava Ristića, dosadašnjeg direktora i člana Predsedništva Srpske liberalne stranke, da se priključi Srpskoj listi.


"Na predstojećim vanrednim izborima i generalno na Kosovu i Metohiji srpski narod ne sme da dozvoli da neprijatelji srpskog opstanka na tim prostorima izazovu bilo kakve podele među nama. Svaka podela bi značila slabljenje korpusa našeg naroda i činila bi slabijim svakog od nas pojedinačno", istakla je Srpska lista u saopštenju.


Srpska lista navodi da pozdravlja odluku Ristića da im se pridruži, kako bi svi zajedno, kako ističe, "pod kišobranom naše države Srbije i zastupajući politiku predsednika Aleksandra Vučića, sačuvali naš narod i omogućili mu bolji život u budućnosti".


"Na Kosovu i Metohiji, braćo i sestre, nema mesta podelama, jer borba za naš narod nije posao niti politika, već obaveza prema precima i potomcima da sačuvamo ono što je naše. U to ime radujemo se odluci svakog Srbina i Srpkinju da se priključi Srpskoj listi i daju lični doprinos zajedničkom cilju", ističe se u saopštenju SL.