SVAKI put kad nekom Srbinu u "lijepoj njihovoj" razbiju glavu hrvatski političari, poput pokvarene ploče, ponavljaju rečenicu: "Bio je to samo izolovan incident, klima u društvu nije takva."

To su rekli i prilikom poslednjeg napada huligana na naše ljude dok su gledali fudbalski meč Crvena zvezda - Jang bojs u kafiću u Uzdolju kod Knina. Ni štangle i daske kojima su udarili devetogodišnjaka nisu ih naterali da promene način ciničnih osuda stalnog maltretiranja Srba.

Teško je prebrojati koliko je puta u Vukovaru razbijana tabla ćiriličkog natpisa. I koliko je grafita ustaškog "U" i poziva na vešanje Srba osvanulo u hrvatskim gradovima. Lane je živu glavu bežeći od horde Zvezdin vaterpolista Aleksandro Kralj spasavao skokom u more. U Rijeci je prebijen povratnik Dobrivoje Arsić, inače invalid. Od posledica prebijanja preminuo je nedavno predstavnik Srba Radoje Petković. Sezonski radnici iz Srbije napadnuti su na Braču, pa im je sugerisano da se radi sigurnosti prešaltaju na ijekavicu. A tarifa za priključak na struju za Srbe u kraju Nikole Tesle košta - 90.000 evra?!

Pročitajte još - Pretukli invalida povratnika kod Rijeke, policija kasnila na uviđaj, bila nekoliko minuta i otišla!

Svi ovi "pojedinačni" incidenti ređaju se dok hrvatski političari cupkaju uz Tompsonovo izvođenje "Za dom spremni" kličući "Oluji". I dopuštaju da slobodno šeta pevač čija se karijera zasniva na veličanju ustaštva. U demokratičnoj slobodarskoj atmosferi ponosne članice EU, predsednica Kolinda Grabar Kitarović poručuje da je grize savest što tokom rata devedesetih nije nosila pušku. Dan posle prebijanja Srba u Kninu, ona ponovo govori o velikosrpskoj agresiji.

I zato je jasno da bi Srbe napadali i da su navijali za francuski Ren. Jer je u Hrvatskoj, čini se, dobar samo jedan Srbin. Onaj kojeg nema.