Osnovni sud u Prištini izdao poternicu za Milanom Radoičićem; Đurić: Takmičenje u šovinizmu i mržnji prema Srbima

Tanjug/D.Zečević

petak, 23. 08. 2019. u 13:02

Основни суд у Приштини издао потерницу за Миланом Радоичићем; Ђурић: Такмичење у шовинизму и мржњи према Србима

Milan Radoičić

Specijalno odeljenje Osnovnog suda u Prištini izdalo je danas lokalnu poternicu protiv Milana Radoičića, zbog sumnje da je učestvovao ili organizovao kriminalnu grupu
Specijalno odeljenje Osnovnog suda u Prištini izdalo je danas lokalnu poternicu protiv Milana Radoičića, zbog sumnje da je učestvovao ili organizovao kriminalnu grupu.

Poternica je izdata na osnovu zahteva kosovskog Specijalnog tužilaštva, a na osnovu člana 283 paragraf, prenosi Kosovo onlajn pozivajući se na prištinsku Kohu.

Koha navodi da je Radoičićevo ime poznato kosovskoj javnosti jer je potpredsednik Srpske liste, a navodi se da je rođen u Đakovici sa prebivalištem u severnoj Mitrovici.

TAKMIČENjE U ŠOVINIZMU I MRŽNjI PREMA SRBIMA

Reagući na raspisivanje lokalne poternice za potpredsednikom Srpske liste Milanom Radoičićem, Marko Đurić, direktor Kancelarije za KiM u saopštenju za javnost ističe da je u pitanju „ poslednji u seriji pritisaka na srpski narod u pokrajini, i pokušaj da se politički delegitimizuje Srpska lista, čije je delovanje najveći trn u oku prištinskih separatista:“

- Činjenica da je ta informacija obelodanjena na dan raspisivanja vanrednih izbora na Kosovu i Metohiji daće ton čitavoj predizbornoj kampanji, koja će "očigledno biti takmičenje albanskih političkih aktera u šovinizmu i mržnji prema Srbima- navodi se u saopštenju i dodaje da kosovsko pravosuđe, umesto da se bavi suzbijanjem verskog ekstremizma i dekonstrukcijom albanskih kriminalnih klanova, jedva čeka da po naredbi prištinskih kriminalnih bosova na sebe preuzme ulogu palice za političko razračunavanje.Prema Đurićevi rečima, prištinsko pravosuđe još jednom je na najflagrantniji način pokazalo da je "instrument u rukama albanskih političkih i kriminalnih struktura, i da je oruđe za antipravni linč Srba".

Pročitajte još - SRPSKA LISTA: Dokaz da je proces protiv Milana Radoičića politički montiran

- Srbi na Kosovu i Metohiji će, uveren sam, i u predstojećem periodu, bez obzira na sve diverzije Prištine, ostati lojalni državi Srbiji i podržavati Srpsku listu kao najistrajnijeg garanta odbrane srpskih državnih i nacionalnih interesa u našoj južnoj pokrajini- zaključio je Đurić reagujući na rapsisivanje lokalne poternice za Milanom Radoičićem, potpredsednikom Srpske liste .Inače,povodom pomenute poternice reagovala je i Srpska lista ocenjujući da ona ima za cilj „zastrašivanje srpskog stanovništva, a sve u cilju sticanja jeftinih političkih poena u albanskoj javnosti, u predvorje vanrednih izbora čije se raspisivanje očekuje.„

I iz Srpske liste poručuju da će na predstojećim izborima srpski narod na sve pritiske odgovoriti još većom slogom, upornošću i istrajnošću, sabrani oko SL. Oni podsećaju da je kosovsko pravosuđe i tužilaštvo javno priznalo da nemaju dokaze protiv Radoičića, te da je usled nedostatka dokaza bilo nemoguće raspisati međunarodnu poternicu.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Leštanac

23.08.2019. 13:24

I šta sad? Kosovo nije član Interpola, što po mom tumačenju propisa ta poternica važi samo u okviru samoproglašene države Kosovo? Hajde da vidimo kako će se zapad i kauboji poneti i ponašati? Naše službe bi trebalo to da provere i obaveste javnost.

Bato

23.08.2019. 17:12

@Leštanac - Vidis da neznas a komentarises, vaze, vaze jer ce je poslati preko kancelarije Unmika ili EU, onda vaze.

Leštanac

23.08.2019. 23:23

@Leštanac - "Bato" Da si pismen ti bi pročitao da je u pitanju "lokalna poternica". Ali za prozapadne poltrone i šiptare ništa ne važi. Kaubojština. Divlji zapad. Država bezvlašća, zakona jačeg, bezobzirnijeg i korunpiranog. Tebi očito je to normalno.

Dend

23.08.2019. 14:58

Ma od Šiptara samo možemo da učimo, jer mi za dokazane zločince ne izdajemo poternice da se ne bi zamerali EU ?

PG-CG

23.08.2019. 15:09

Mene ne zanimaju politički motivi za raspisivanje ove potjernice, veće isključivo zanima da li postoji osnov sumnje da je Milan Radoičić umiješan u ubistvo Olivera Ivanovića, i pitam se zašto je nadležno tužilaštvo izabralo baš njega, a ne naprimer mene ili administratora ovog portala :-)... I zašto je predsjednik Vučić "ispitivao na poligrafu" Radoičića, odnosno zašto je on, iako nije u njegovoj ingerenciji, brže-bolje saopštio javnosti da je Radoičić prošao tzv. detektor laži...

realist.

23.08.2019. 22:56

A kada cete izdati piternice za Tacija i Haradinaja sa ostalim zlotvorima, i vi ste kao Tribunal iz Gaga mozda i jos gori.